cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
bruiloft
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

11 mei 2023 door Redactie

Refoweb-vragensteller heeft moeite met muziek op bruiloft van zoon: wat is wijsheid?

'Onze zoon hoopt binnenkort te trouwen. Ze trouwen ook in de kerk. Ze willen ‘s avonds een band laten komen (popmuziek). Wij hebben daar heel veel moeite mee, omdat wij niet van dit genre muziek houden en het niet passend vinden bij onze geloofsovertuiging. Wij hadden gehoopt dat ze uit respect rekening zouden houden met ons. Wat is wijsheid hierin?', aldus een vragensteller in de vragenrubriek van Refoweb.nl.

'In ieder geval is het goed om er met uw zoon en zijn vrouw over te praten', maakt ds. R. W. van Mourik duidelijk. 'Dat de keuze van de muziek niet strookt met uw keuze die u zou maken. Om dat in alle eerlijkheid te zeggen. Daarmee maak je het geweten vrij en is er eerlijk over gesproken. Misschien dat er dan voorgesteld zou kunnen worden dat u wel zou willen blijven en dan de avond te mogen afsluiten met een mooi lied/Psalm en te bidden. Nee, dan moet het gebed niet gebruikt worden om alle gram over de muziek te uiten, maar wel om aan te geven dat het mooi is om de hele dag te zetten in het kader dat God Die gegeven heeft en in dat vertrouwen ook de weg te vervolgen. Dat maakt meer indruk dan afwezigheid.

Maar goed, dat is maar een advies. Ik snap best als er een andere keuze gemaakt wordt. In ieder geval is het het proberen waard. Neem het in uw gebed mee en leg het voor de Heere neer en vraag om wijsheid daarin. Daniël zal ook heel veel meegemaakt hebben aan het hof waar hij liever niet naar keek of naar luisterde, maar hij was er wel en liet zien dat hij God kende en diende. Dat mogen ze op die bruiloft ook zien en horen!', aldus de hervormde predikant uit Alblasserdam.

Lees zijn volledige antwoord op Refoweb.nl

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Lees het volledige antwoord van ds. van Mourik op REFOWEB.

Daaronder zie je 5 verstandige (dus ook corrigerende) reacties van REFOWEB-lezers op het antwoord van deze dominee.