cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Youversion Bible App
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

20 januari 2023 door Patrick Goede

YouVersion Bible App heeft grote plannen en plukt leidinggevende bij Facebook weg

Afgelopen zondag (15 januari) stemden meer dan 12 miljoen mensen hun smartphones af op de Bijbel-app van YouVersion. Het was volgens Religion News de hoogste dagelijkse betrokkenheid ooit in de bijna 15-jarige geschiedenis van de app. De bedenker van de app heeft grote plannen en heeft een leidinggevende bij Meta, het moederbedrijf van Facebook, weggeplukt. Het aantal werknemers moet de komende jaren zelfs gaan verdubbelen.

Als Bobby Gruenewald, een dominee uit Oklahoma die vanaf het begin toezicht houdt op de gratis Bijbel-app, zijn zin krijgt, zal dat aantal snel vaker gehaald gaan worden. Gruenewald kwam voor het eerst op het idee van een onlinebijbel toen hij in 2006 op de luchthaven van Chicago zat. YouVersion begon als een website en stapte vervolgens over op smartphones toen de app store voor de iPhone in juli 2008 werd gelanceerd.

De app werd in 2021 voor de 500 miljoenste keer gedownload. Tijdens een videoconferentie op donderdag zei Gruenewald dat hij hoopt de mijlpaal van 1 miljard downloads ergens de komende vijf jaar te passeren. Om de groei van de app te helpen voortzetten, heeft YouVersion onlangs een aantal nieuwe leidinggevenden toegevoegd, waaronder Nona Jones, die tot voor kort een leidinggevende was bij Meta. Ze was daar hoofd van de wereldwijde geloofsgemeenschappen die partner zijn bij Facebook.

1900 talen
Jones, wiens man predikant is, was eerder al onderwijspartner voor YouVersion en heeft verschillende boeken over het geloof geschreven. De meest recente groei van YouVersion, dat in 1900 talen beschikbaar is, was onder meer te vinden in Afrika, Zuidoost-Azië en Latijns-Amerika. In december lanceerde Life.Church een nieuwe, low-data versie van de app in verschillende Afrikaanse landen. Deze nieuwe versie is gemakkelijker offline te gebruiken en neemt minder ruimte in beslag. Waardoor het ook geschikt is voor apparaten met een lage capaciteit. YouVersion heeft daarnaast ook groei gezien in Europa, dat in het verleden juist geen groeigebied was.

Het aannemen van Jones en twee andere leiders van Fortune 500-bedrijven, maakt deel uit van het grotere plan om YouVersion te laten groeien. Momenteel werken 165 mensen aan de app volgens Gruenewald. Er zijn tevens plannen om het team de komende jaren te verdubbelen. Ongeveer 1.000 vrijwilligers werken mee aan de app, die 27.500 bijbelleesplannen in meer dan 80 talen biedt, samen met video's. Ook is het 'Vers van de dag' erg populair en bevat de app vele andere functies.

Op zondag wordt de app het meest gebruikt, vaak rond de uren dat er kerkdiensten worden gehouden. Het gebruik blijft aan het begin van de week nog hoog en daalt dan op vrijdag en zaterdag. Historisch gezien is er meestal een piek in de maand januari, die wordt aangewakkerd door de goede voornemens voor het nieuwe jaar.

Gruenewald zegt dat hij het gevoel heeft dat YouVersion net begonnen is. Hij is van plan om fors te investeren zodat het kan blijven groeien. 'Er zijn veel mensen die we met de Bijbel willen bereiken', zegt hij.

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen