cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
simons
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

23 november 2022 door Redactie

Segers botst met Sylvana Simons over sekswerkers: 'Voor je het weet verdedig je mensenhandelaren'

CU-fractievoorzitter Gert-Jan Segers heeft op Twitter gereageerd op een motie van Sylvana Simons (BIJ1) waarin ze stelt dat sekswerk gewoon werk is en dat het een normale branche betreft. ‘Ideologische bijziendheid’, noemt Segers het waarna hij vertelt over een werkbezoek dat hij bracht aan de Groningse politie.

In de motie verzoekt Simons de regering om ‘te onderzoeken hoe de arbeidsgerelateerde aspecten van sekswerk ondergebracht kunnen worden bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid’. Ze schrijft dat ‘Sekswerk werk is, en als volwaardige branche beschouwd en bescherm dient te worden’. Ook Segers kreeg de motie onder ogen: ‘Sekswerk is gewoon werk en een normale branche. Zegt deze motie. Gewoon een van de opties bij het UWV en een van de kraampjes op de banenmarkt voor afgestudeerden, zeg maar. Dat heet nou ideologische bijziendheid.’

Segers vertelt vervolgens dat het hem doet denken aan een werkbezoek dat hij bracht aan de politie van Groningen. ‘De politie controleerde vergunningen van raamexploitanten en clubeigenaars. En dat bracht ons in een Drentse bordeelboerderij. De eigenaar hield een lofzang op zijn werk. Heel gewoon werk enzo. En hij zorgde goed voor de buitenlandse vrouwen en droeg keurig alle premies af. Ik vroeg hem, als het allemaal zo super is in z’n toko, hoe hij het zou vinden als zijn dochter bij hem in de zaak zou willen werken. ‘Dat zou ik never toestaan!’, antwoordde hij. Maar als het hier niet goed genoeg is voor je dochter, waarom dan wel voor die Bulgaarse vrouw? Sekswerk staat of valt met de ongelijkheid tussen enerzijds mannen met geld en driften en anderzijds vrouwen met geldgebrek en kwetsbaarheid voor uitbuiting. Het businessmodel deugt gewoon niet. Met je volwaardige branche… Voor je het weet verdedig je vooral mensenhandelaren.’

Sylvana Simons besluit om te reageren op de woorden van Segers: ‘Extra blij dat bij de CU mevrouw Bikker op dit dossier zit en binnen de grenzen van het partijconservatisme vaak het juiste probeert te doen voor mensen in deze branche. Of mogen ze volgens u wel belasting betalen maar niet op respect rekenen?’ Segers: ‘Feministen elders in de wereld hebben zo’n ander concept van ‘respect’ en staan zo’n ander beleid voor dan ons pooiers-rijk-makend-beleid. De Britse Julie Bindel valt vast niet binnen de grenzen van ons conservatisme, maar ik ben het wel met haar eens.’ De CU-politicus deelt daarbij een video van Julie Bindel, een Britse onderzoeker en journalist.

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

K
Tsja, Silvana Simons. Een vrouw die strijd tegen alles wat herinnert aan het slavernij-verleden, maar niet door heeft dat ze zelf met haar strijd tot haar dood een symbool zal blijven van dat slavernij verleden. Dat ze vervolgens ook nog blind is voor de slavernij die nu gaande is en het zelfs wil faciliteren, maakt het alleen maar treuriger.