cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Cvandaag podcast
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

04 november 2022 door Jeffrey Schipper

EO-interview Hugo de Jonge leidt tot schokkende reacties - Cvandaag podcast

"Minister Hugo de Jonge was vorige week te gast in het programma Adieu God van Tijs van den Brink. Maar hij heeft allesbehalve God vaarwel gezegd", merkte Cvandaag-redacteur Patrick Simons op in de Cvandaag podcast.

"Nu is De Jonge natuurlijk niet de meest geliefde bewindspersoon. Ik had dus wel veel kritiek verwacht, ook uit christelijke hoek, op dit interview", vertelt Simons. "Ik schrok echter hoeveel in mijn ogen toch redelijke christenen helemaal los gingen op De Jonge. Hij werd demonisch genoemd, een werktuig van de duivel of bericht van duivels haatzaaien. Niet zelden overgoten met een vroom sausje: ‘Ik veroordeel hem niet als mens, maar wel zijn grote zonden die hij hierin heeft begaan.’ Dan zet je iemand op een digitaal tempelplein en gooi je met flinke stenen. Dat is nogal wat."

"We hebben zoveel meer de houding van Jezus nodig in plaats van de veroordelende houding die we zo snel geneigd zijn aan te nemen. Dan maar een loser in de ogen van Thierry Baudet en dan maar een slap christendom, zoals hij dat noemt. Want als we zwak zijn, dan zijn we machtig!", aldus de Cvandaag-redacteur.

Beluister het fragment vanaf minuut 34:15

- Beluister het volledige gesprek in de Cvandaag podcast via iTunes.
- Beluister het volledige gesprek in de Cvandaag podcast via Stitcher.
- Beluister het volledige gesprek in de Cvandaag podcast via Spotify.


Cvandaag podcast
- John Lapré cancelt bezoek aan Opwekking: begrijpelijk? Dr. Teun van der Leer antwoordt
- Gereformeerde Bond vermaant Israëlkritische PKN: terecht? Dr. Teun van der Leer antwoordt
- Hbo-theologen krijgt in PKN gelijkwaardige plek naast predikant: terecht?
- Cvandaag podcast: is het belangrijk dat Joden en christenen elkaar opzoeken?
- Cvandaag podcast: zijn christenen te stil over 'de klimaatramp'?
Meer over Cvandaag podcast »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

J
Door willens en wetens bestaande (goedkope) geneesmiddelen waar heel veel mensen door zijn genezen, te verbieden op straffe van duizenden euro's, schaar ik dit op zijn minst onder de noemer "dood door schuld". En ook het onder druk zetten om mensen met het experimentele "vaccin" te laten inspuiten terwijl veel er op wijst dat de oversterfte hier een gevolg van is, is op zijn minst heel dubieus. De heer De Jong komt er dan nog heel genadig vanaf!