cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Kameroen
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

21 september 2022 door Redactie

Kameroen: vijf priesters ontvoerd, aanslag niet opgeëist

In het westen van Kameroen zijn op 16 september vijf priesters, een non en twee andere christenen ontvoerd. De aanvallers verbrandden een kerk en kidnapten de christenen daarna, meldt Africa News.

“Geschokt en met ontzetting” nemen de bisschoppen van de kerkelijke afdeling Bamenda kennis van de kidnapping van de priesters en andere aanwezigen. Het gebeurde in de St. Mary’s Church in Nchang, een plaats in het zuidwesten van Kameroen. De aartsbisschop, Andrew Nkea, gaf geen details vrij over de aanval. Ook schreef Nkea deze niet toe aan een organisatie, er zou “geen duidelijke reden” zijn voor de aanval.

In dezelfde regio zijn moorden en ontvoeringen geen uitzondering. Militante anti-overheidsgroeperingen richten zich regelmatig op scholen en docenten, maar ook op katholieke en protestantse kerken. Toch komt deze aanval onverwachts en is volgens de verklaring van de bisschoppen “ongeëvenaard”.

Kameroen staat op de Ranglijst Christenvervolging van Open Doors als nummer 44 genoteerd. De kerk lijdt er met name onder het geweld van de terroristische groepering Boko Haram. Vaak ontvoert men christelijke vrouwen en meisjes. Zij worden gedwongen te trouwen met de extremisten, meldt de organisatie.

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Dat de wereld maar niet wil zien hoe slecht de Islam is. Christenen en Joden mogen blijkbaar afgeslacht worden en Amnesty of de (U)nited (N)othing of Any lives matters zwijgen....