cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Annelijn de Gier
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

27 juni 2022 door Jeffrey Schipper

Christen ontvangt haatreacties na juichtweet Amerikaans abortusbesluit

'Dit is historisch. Maar wat een goed nieuws.' Op deze manier verwelkomde Annelijn de Gier het historische besluit van het Amerikaanse Hooggerechtshof, dat besloot om het federale recht op abortus af te schaffen. Abortus wordt na deze uitspraak waarschijnlijk illegaal in de helft van de Amerikaanse staten. De Gier, bestuurslid van de ChristenUnie in Vlaardingen-Schiedam, ontving na haar tweet veel haatreacties. Om de polarisatie in het abortusdebat te illustreren zet CIP.nl een aantal reacties, afkomstig van het sociale medium Twitter, op een rijtje.

Iris: Ja applaus! Voor alle vrouwen die dit wel wilden of nodig hadden en dit nu in back alleys gaan doen waardoor ze de rest van hun leven beschadigd raken of overlijden. Echt top!

Weet je wat ik pas goed nieuws vind? Dat we scheiding hebben tussen kerk en staat. Bah, dat je dit goed nieuws durft te noemen. 

VLD_Rico: Dit is alles behalve goed nieuws. Ik weet dat het geloof gekke dingen met je doet, dus enigszins verbaast jouw reactie mij niet.

Trust me I'm an Engineer: Gewoon misselijk dit, als je meent dat het geloof de overhand moet nemen zoals dit, dan ben je knettergek in je kop.

Annemarie: Weet je wat ik pas goed nieuws vind? Dat we scheiding hebben tussen kerk en staat. Houd jouw geloof uit de wetgeving hier. Bah, dat je dit goed nieuws durft te noemen. Dit zal heel veel ellende en verdriet gaan brengen.

Petra: Spoor jij wel? Goed nieuws? Het is vreselijk nieuws! Denk je echt dat er minder abortussen gepleegd gaan worden? Er gaan nu veel meer onveilige abortussen gepleegd worden!

Martin AZ67: Met alle respect; zou je daar gewoon lekker iedereen vrij in willen laten!
Ieder z'n eigen keuzes respecteren. Doe ik ook. Prima wat jij wilt geloven, heb ik geen last van maar dwing die middeleeuwse praktijken niet aan een ander op.

Nancy: Ben je niet goed?

MrsKrass - My body My choice!: Annelijn denkt dat dit levens gaat sparen. Annelijn is een beetje dom.

Vrouwenhaat is al erg genoeg op zich, maar een vrouw die andere vrouwen zó haat dat ze hen een veilige abortus ontzegt, is wel een historisch dieptepunt.

JePingo: Dat jullie het oordelen niet gewoon aan God overlaten. Best verbazend.

Milo: Wat een ontzettend slecht nieuws is dit. Onbegrijpelijk dat u dit als vrouw toejuicht!

AW Boeke: Die afdeling Bestuurskunde in Leiden brengt wel veel dames met vreemde, onmaatschappelijke opvattingen voort…

Alana: Vrouwenhaat is al erg genoeg op zich, maar een vrouw die andere vrouwen zó haat dat ze hen een veilige abortus ontzegt, is wel een historisch dieptepunt. Het enige dat deze wetswijziging oplevert, is meer onveilige abortussen, niet minder abortussen.

Martijn Chappin: Goed nieuws? Een zwarte dag voor vrouwen. Vrouwen wordt het recht tot een veilige abortus ontnomen en ze zijn genoodzaakt tot onveilige abortus enkel omdat er geen grotere haat is dan religieuze liefde.

Jelle B: Het is walgelijk. Absurd dat christenen vinden dat ze over een ander mogen beslissen.

Vinegar Pissers: Klopt. Inderdaad historisch. Nu nog het verbod op werk voor gehuwde vrouwen terug brengen en we hebben de tijd idd lekker eeuwtje terug gedraaid. Maar voor de rest is er geen sekstische golf gaande.

Rick Hakkers: Ellendeling!

Het is walgelijk. Absurd dat christenen vinden dat ze over een ander mogen beslissen.

#Trol_nr329 - LT_uit_R | TZP'e: Het ideaalbeeld van een zekere groep zichzelf "gristen" noemende types: Terug naar de mooie oude tijd, zoals bv de middeleeuwen; vrouwen weer monddode gebruiksvoorwerpen en baarmachines met als enig recht... het aanrecht.

Mirjam A.: Knettergek ben je.

Peter Riebeek: Ik hoop dat jou en je dierbaren nooit iets zal overkomen waardoor je je alsnog diep zal schamen voor deze tweet. Empathie is jou blijkbaar vreemd, je biedt geen verlichting en steun aan je medemens. Wat heel raar is voor een echte christen.

Arthur: Was het maar historisch! Dat is jouw gedachten goed ook! Prehistorisch wel te verstaan. Ga je schamen!!!

Donny: Dus wat de Taliban de vrouwen aandoen vinden jullie goed blijkbaar...

Griftboss el: Hopen dat een ectopische zwangerschap in je plaatsvindt en dat je explodeert giftig ***wijf.

Wat ben jij een idioot zeg!! Ik schaam me kapot dat ik op jullie partij gestemd heb!!

Nienke Kapinga: Nou ik zou zeggen heel snel opzouten naar dat fijne gelovige land. Alleen zo jammer dat diezelfde kinderen die daar geboren moeten worden,een paar jaar later op school neergeschoten worden. Maar ja, daar kan onze lieve heer zeker niks aan doen hè, het beschermen van het echte leven.

Leon vd Pluijm: Je bent hartstikke knettergek. Jij bent nog wel een vrouw, compleet van het padje ben je.

Coen: Wat ben jij een idioot zeg!! Ik schaam me kapot dat ik op jullie partij gestemd heb!! Je moet je kapot schamen dat je dit tweet als vrouw zijnde!!!

Ingevk: Jij bent echt niet van deze wereld. Al die ongewenste kinderen. Daar gaat een groot percentage een rotleven van krijgen. En wat doet jouw god daarvoor?

Wietse de Vries: Maar wel schijnheilig op zondag in je bijbel lezen over incest, genocide, abortus, kindermoord, slavernij, vrouwenonderdrukking.

Noooooooo!!!! Forum voor Liefde en Verbinding: Mensenhater.

Verbaasd: Goed nieuws dat vrouwen de zeggenschap over hun lichaam kwijt zijn? Dat vrouwen gedwongen worden zelfs de foetus die verwekt is middels verkrachting 9 maanden walgend moet dragen? Dat zeer ongewenste baby's geboren moeten worden. Ik vind je een domme egoïst.


Abortus
- Evangelist wijst op abortusgeweld in VS: 'Waar zijn de media nu?'
- Niets is progressiever dan de strijd tegen abortus
- Kees van Helden deelt bijzondere verhalen van vrouwen die niet voor abortus kozen
- Linkse partijen pleiten voor demonstratieverbod bij abortusklinieken; Schreeuw om Leven reageert
- Abortusdebat bewijst hypocrisie progressieve Dolle Mina's én conservatieve christenen
Meer over Abortus »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Pro-abortuswappies zijn slechte verliezers, zo te zien.