cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
CIP Podcast
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

09 februari 2022 door Redactie

Christenen sluiten zich aan bij manifest tegen coronapas: begrijpelijk? - CIP Podcast

De petitie van oud-CDA-staatssecretaris Mona Keijzer voor onmiddellijke afschaffing van het coronatoegangsbewijs (CTB) heeft inmiddels tot meer dan 750.000 handtekeningen geleid. Ook christenen sluiten zich aan bij het manifest. CIP-eindredacteur Jeffrey Schipper besprak 'Onverdeeld Open' in de CIP Podcast.

"Ik zag dat een kerkganger via Twitter het manifest probeerde te framen als een wappie/FVD-manifest", merkt CIP-eindredacteur Jeffrey Schipper op. "De naam van ondertekenaar Joël Voordewind toont aan hoe absurd dit is. Namens de ChristenUnie heeft hij zich jarenlang ingezet voor mensen die buiten de samenleving staan. Zonder Kamerlidmaatschap heeft hij nu de ruimte om zijn handtekening onder deze petitie te zetten en daarmee een belangrijk signaal af te geven: dit is geen kwestie van links of rechts. Vanuit alle lagen van de Nederlandse samenleving zijn er bezwaren tegen de coronapas."

Tegenover CIP.nl licht Voordewind zijn handtekening toe: "De coronapas discrimineert niet-gevaccineerden en sluit grote groepen uit van de delen van de samenleving en het maatschappelijk leven, terwijl ze niet ziek zijn, sommige medisch niet gevaccineerd kunnen worden, het testen niet altijd haalbaar is voor elke activiteit en de besmettingen volgens de TU-Delft niet werkelijk effectief tegengegaan kan worden. Daarom is de coronapas disproportieel. Het manifest is in lijn met mijn eerdere politieke inzet om op te komen voor (kwetsbare) minderheden."

Schipper: "Het is niet zo vreemd dat iemand als Voordewind zich geroepen voelt om zich in te zetten voor een groep die lange tijd min of meer buiten de samenleving staat. Je kunt stellen: daar kiezen ze zelf voor door niet mee te gaan in de test- en QR-samenleving. Maar dat een gezond iemand wordt gezien als een potentiële besmetter moeten we niet normaal maken. De normale situatie is: bij gezondheidsklachten blijf je thuis. Dat is een hele andere insteek dan: je doet pas mee aan deze maatschappij als je bent gevaccineerd of getest. Minister Ernst Kuipers wil de QR-code in de 'gereedschapskist' houden, terwijl ons is toegezegd dat de coronapas een tijdelijke maatregel zou zijn.

Bijzonder dat ook ds. Paul Visser het manifest heeft ondertekend. Na zijn omstreden eindtijdpreek over Openbaring 13 en The Great Reset lag hij in (christelijk) Nederland flink onder vuur. Hij bood zelfs zijn excuses aan. Niet alleen omicron, maar ook het virus van de politieke correctheid is besmettelijk. Het getuigt van moed om in zo'n klimaat je handtekening onder dit manifest te zetten."

Beluister het volledige fragment vanaf minuut 5:30

- Beluister het volledige gesprek in de CIP Podcast via iTunes.
- Beluister het volledige gesprek in de CIP Podcast via Stitcher.
- Beluister het volledige gesprek in de CIP Podcast via Spotify.


Cvandaag podcast
- Hoe de evangelische beweging het geloofsleven van traditionele christenen verrijkt
- Cvandaag podcast: Menno Hanse en Andries Knevel over de evangelische beweging
- Cvandaag podcast: dr. Wim Dekker niet enthousiast over veelbekeken eindtijd-interview
- Cvandaag podcast: dr. Wim Dekker begrijpt excuses InSalvation niet
- Christenen enthousiast over eindtijdinterview: "Peter van der Weerd verdient staande ovatie"
Meer over Cvandaag podcast »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

W
Ik vind het heel begrijpelijk, nu aantoonbaar bewezen is dat de Coronapas vrijwel geen bescherming tegen besmetting geeft, je je aansluit bij het manifest voor afschaffing van zo’n afschuwelijk discriminerende, dure en beschadigende maatregel. Het lijkt wel of veel mensen verblind zijn (2 Cor. 4:4)