cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Zafar Bhatti
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

12 januari 2022 door Patrick Goede

Levenslange gevangenisstraf voor Pakistaanse christen omgezet in doodstraf

Zafar Bhatti, een christen die sinds 2012 gevangen zit in Pakistan vanwege godslastering, heeft zijn levenslange gevangenisstraf zien veranderen in de doodstraf. De rechter bepaalde op 3 januari dat Bhatti de doodstraf verdiende vanwege het verspreiden van godslasterlijke tekstberichten waarin Mohammed beledigd zou worden, dat meldt Morning Star News.

De nieuwe advocaat van Bhatti had moeten pleiten voor het op borgtocht vrijkomen in afwachting van het verdere verloop van de rechtszaak, maar in plaats daarvan vocht hij de oorspronkelijke veroordeling van de rechter aan. Een veroordeling tot de doodstraf vanwege de aangescherpte blasfemiewetten was daarvan het gevolg. Bhatti wordt op dit moment beschouwd als de langstzittende veroordeelde voor godslastering in Pakistan. 

Een andere gevangene die werd veroordeeld wegens godslatering is wél op borgtocht vrijgekomen in Pakistan. Het gaat hier om een primeur, want doorgaans worden veroordeelden van dergelijke 'misdaden' niet op borgtocht vrijgelaten. De kans op een vluchtpoging bij een mogelijke doodstraf of levenslange gevangenisstraf zou namelijk te groot zijn.

Morning Star News meldt verder dat er in Pakistan dikwijls valse aangiftes worden gedaan van het overtreden van de blasfemiewetten. De beschuldigingen aan het adres van deze christenen leiden ook dikwijls tot volksoproer en lynchpartijen. Volgens kerkleiders faalt de overheid in het goed onderscheiden van deze valse aangiftes. Pakistan staat op nummer 5 van de Ranglijst Christenvervolging van Open Doors met landen waar christenvervolging het hevigst is.

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

J
Inderdaad De Heere God is onze hoogste Rechter. Bij Hem mogen we pleiten voor vrijlating van onterecht veroordeelde gevangenen. Laten we bidden voor rechtvaardige rechtspraak in Pakistan. Bid mee aub.