cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Frankrijk vlag
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

13 december 2021 door Redactie

Moslimjongeren bedreigen Franse christenen tijdens processie in Parijs: "Ik snijd je keel door"

In Parijs is een groep katholieken tijdens een traditionele jaarlijkse processie ernstig bedreigd door een groep jongeren. Ze dreigden de katholieken onder meer de keel door te snijden. Volgens diverse Franse media betreft het moslimjongeren. De Franse autoriteiten nemen de zaak hoog op en hebben een onderzoek ingesteld. Ook de minister van Binnenlandse Zaken heeft al gereageerd.

De met name oudere deelnemers aan de processie zijn geschokt door de gebeurtenissen. Al sinds jaar en dag organiseren ze de zogeheten kaarsjesprocessie waarbij er met fakkels en lichtjes van de Saint-Joseph naar de Sainte-Marie-des-Fontenelles wordt gelopen. Gedurende de optocht worden er christelijk liederen gezongen en er wordt ook meerdere keren gestopt om samen te bidden. Ook vorige week woensdagavond was dat de planning van de dertig deelnemers aan de processie.

Ze waren echter nog maar net vertrokken bij de Saint-Joseph toen ze lastig werden gevallen door een groepje moslimjongeren. In eerste instantie werd er nog van een afstand geroepen en gescholden, waarbij de katholieken werden uitgemaakt voor “ongelovigen”. Toen ze daar niet op reageerden, besloot de groep jongeren dichterbij te komen en begonnen ze serieuze bedreigingen te uiten. “Op de Koran snijd ik je keel door”, werd er onder meer tegen de ouderen gezegd. Het bedreigen en intimideren bleef doorgaan en werden tijdens de eerste stop om te bidden alleen maar erger. Het bisdom laat weten dat de moslimjongeren op een gegeven moment de deelnemers fysiek lastig gingen vallen. Zo werd er een fakkel van iemand afgepakt en vervolgens naar een andere deelnemer toegegooid.

De oudere deelnemers aan de processie waren behoorlijk geschrokken en besloten na afloop om het bisdom in te lichten. Er wordt in heel Frankrijk verontwaardigd gereageerd op de gebeurtenissen. De pers schrijft er al dagen over en zelfs de minister van Binnenlandse Zaken heeft op het voorval gereageerd. Hij sprak over “ontoelaatbare feiten” en beloofde dat de autoriteiten alles in het werk gaan stellen om de daders op te pakken. Inmiddels is er inderdaad een politieonderzoek geopend.

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

J
Hier al een inkijkje van de Islamisering van Europa…dit gaat de toekomst worden, als God het niet verhoed.! De slappe houding en het steeds meer toelaten van extreme Moslims is de oorzaak. Ook in Nederland gaan we dit zien..wie riep er iets over homeopatische verdunning en werd uitgelachen en gedemoniseerd? Hoop dat de ogen open gaan hier..maar met he5 toekomstige regime, heb ik er niet veel hoop op! Ik hoop dat ik mij vergis…..!