cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Hans Maat
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

08 december 2021 door Jeffrey Schipper

Begrijpelijk dat GerGem avondlockdown niet respecteert? - CIP Podcast

De Gereformeerde Gemeenten (GerGem) hebben het advies van het Interkerkelijk Contact in Overheidszaken (CIO) en het kabinet om kerkdiensten voor 17.00 uur plaats te laten vinden naast zich neergelegd. Spreker en schrijver Hans Maat vertelt in de CIP Podcast of hij dit een goed idee vindt.

Maat: "Het is mooi dat het CIO na overleg met demissionair minister Ferd Grapperhaus met een uitgebreid advies voor de kerken komt. Maar het blijft een advies en geen verplichting. Het zou heel protestants kunnen zijn om te zeggen dat iedere gemeenschap die zichzelf kerk noemt een eigen verantwoordelijkheid heeft. Misschien zou het CIO dat ook een keer kunnen benadrukken. Anders wordt er voortdurend onderzocht welke reeks maatregelen genomen moet worden. Naast de maatregelen die worden geadviseerd zou ik van hun kant wat meer creativiteit willen vragen en inzoomen op wat wél kan.

De laatste tijd vraag ik mij af: hoever mag je gaan om de onderlinge bijeenkomsten te verzuimen? Ik vind het dan ook sympathiek dat de Gereformeerde Gemeenten verwijzen naar het Bijbelboek Jesaja waarin staat dat het volk dat in duisternis wandelt een groot licht zal zien: ‘Zo is het ook vandaag: het volk wandelt in duisternis. Juist dan laat de Heere Jesaja de adventsboodschap uitdragen.’ Ik vind het eigenlijk wel mooi dat GerGem er op deze manier in staat en deze kerkenraden kennende zullen zij zorgvuldig omgaan met de hygiënemaatregelen, zodat de diensten op zorgvuldige wijze gehouden kunnen worden."

Maat vindt de avondlockdown geen logische maatregel. "Waarom mag je tot 17.00 wel samenkomen en daarna niet meer? Mensen vragen zich terecht af of het virus in de avonduren extra veel rondjes vliegt."

Beluister het volledige fragment vanaf minuut 3:10

- Beluister het volledige gesprek in de CIP Podcast via iTunes.
- Beluister het volledige gesprek in de CIP Podcast via Stitcher.
- Beluister het volledige gesprek in de CIP Podcast via Spotify.


Cvandaag podcast
- Hoe de evangelische beweging het geloofsleven van traditionele christenen verrijkt
- Cvandaag podcast: Menno Hanse en Andries Knevel over de evangelische beweging
- Cvandaag podcast: dr. Wim Dekker niet enthousiast over veelbekeken eindtijd-interview
- Cvandaag podcast: dr. Wim Dekker begrijpt excuses InSalvation niet
- Christenen enthousiast over eindtijdinterview: "Peter van der Weerd verdient staande ovatie"
Meer over Cvandaag podcast »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Het heeft niets met burgerlijke ongehoorzaamheid te maken , maar je gezond verstand gebruiken . Deze maatregel slaat helaas voor nergens op en is niet uit te leggen