cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Zoutpilaar Lots vrouw - Sodom en Gomorra
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

05 oktober 2021 door Redactie

Waar lagen Sodom en Gomorra? Wetenschappers doen nieuwe ontdekking over meteoorinslag

Waar lagen Sodom en Gomorra? Volgens een groep wetenschappers uit Jordanië is de vernietiging van Sodom en Gomorra het resultaat geweest van een meteoorinslag, meldt Christianity Today. Zij stellen dat Sodom niet op de plaats van de Dode Zee lag, maar op de plaats van de hedendaagse stad Tall el-Hammam. Bijbelse archeologen zijn nog niet overtuigd.

Sodom en Gomorra maakten onderdeel uit van een vijftal steden in het gebied boven de dode zee. Volgens de groep onderzoekers is er een inslag van een meteoor geweest. Na de verwoesting van de stad was het gebied jarenlang onbewoond, mede omdat het lastig was op de zoute grond bij de dode zee eten te verbouwen. Het onderzoek van de wetenschappers stelt dat Sodom was geleden op de plek waar nu de stad Tall el-Hammam is. Dit gaat in tegen de eerdere inschattingen dat Sodom en Gomorra zich bevinden waar nu de Dode Zee ligt.

In de Bijbel staat een verhaal over Sodom en Gomorra. De steden waren volgens de vertelling vervuld met zonde. Lot woont met zijn gezin in de stad. Wanneer er twee engelen bij de man op bezoek komen, kloppen inwoners van Sodom aan om de twee gasten te verkrachten. In plaats van de mannen biedt Lot zijn twee dochters aan, waarop de engelen de inwoners van Sodom blind maken. Lot en zijn gezin verlaten de stad zo snel mogelijk, omdat God deze zou verwoesten. De voorwaarde was dat ze niet om moesten kijken. De vrouw van Lot deed dit toch en veranderde in een zoutpilaar.

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

J
Zie ook: https://answersresearchjournal.org/identifying-tall-el-hammam-sodom/