cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Otto Grevink
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

23 september 2021 door Jeffrey Schipper

'Simply Jesus' werkt met coronatoegangsbewijs: begrijpelijk? - CIP Podcast

Veel christenen voelen zich niet welkom op het christelijke evenement Simply Jesus Come Together, vanwege het coronatoegangsbewijs. Is dat gevoel van afwijzing terecht? PKN-predikant Otto Grevink bespreekt de heftige reacties van christenen en deze videoboodschap van organisator David de Vos in de CIP Podcast.

"Ik heb het gevoel dat de huidige coronamaatregelen hun eigen vijanden creëren", zegt Grevink, verwijzend naar de heftige reacties van christenen die het niet eens zijn met de werkwijze van de Simply Jesus-organisatoren. "Het coronatoegangsbewijs wakkert een dermate groot wantrouwen aan dat ik me afvraag of dit op lange termijn heilzaam is voor ons land, los van het feit of de coronapas voor nu een gerechtvaardigde maatregel is in strijd tegen het coronavirus."

In die zin begrijpt de dominee de frustratie van bezoekers die zich naar eigen zeggen niet welkom voelen bij Simply Jesus. "De vraag is of de organisatie een alternatief heeft. David de Vos stelt terecht dat hij de pijn hen voelt, maar er niets aan kan doen. Mooi dat hij Paulus citeerde: 'Niets kan ons scheiden van de liefde van God.' Dit geldt ook als je het gevoel hebt dat je buitenspel staat. Je hoort erbij, maar we moeten roeien met de riemen die we hebben."

Beluister het fragment vanaf minuut 5:30

- Beluister het volledige gesprek in de CIP Podcast via iTunes.
- Beluister het volledige gesprek in de CIP Podcast via Stitcher.
- Beluister het volledige gesprek in de CIP Podcast via Spotify.


Cvandaag podcast
- Cvandaag podcast: wat heeft de opkomst van evangelische megakerken te zeggen?
- Hoe de evangelische beweging het geloofsleven van traditionele christenen verrijkt
- Cvandaag podcast: Menno Hanse en Andries Knevel over de evangelische beweging
- Cvandaag podcast: dr. Wim Dekker niet enthousiast over veelbekeken eindtijd-interview
- Cvandaag podcast: dr. Wim Dekker begrijpt excuses InSalvation niet
Meer over Cvandaag podcast »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Het is absoluut NOT DONE!!! Waar blijft het GELOOF in Jezus als je zegt een volgeling van Christus te zijn??? Er staat geschreven dat er moeilijke tijden zullen zijn. Nergens staat in de bijbel geschreven dat we een makkelijke weg bewandelen. Beproevingen zijn testen of je er tegen bestand bent. Daardoor groeit je geloof en word je geestelijk sterker. Ik vind het onbegrijpelijk dat men gewoon met de wereld mee doet en de lamp onder de tafel zet en ten onder gaat door angst en zich laat meeslepen door de leugens van de overheid!