cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Ds. A. A. Egas
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

02 september 2021 door Jeffrey Schipper

Moeten we vrezen voor een anti-christelijk kabinet? Ds. Egas antwoordt in de CIP Podcast

D66 en VVD hebben de afgelopen periode gebruikt om een zogeheten ’proeve van regeerakkoord’ te schrijven. Veel christenen reageerden vorige week geschokt en concluderen uit de uitgelekte details dat christelijke waarden op de tocht staan in ons land. De christelijke gereformeerde dominee A. A. Egas uit Damwoude deelt zijn zorgen in de CIP Podcast.

Ds. Egas maakt zich zorgen over de tijd waarin we leven. "Dit is écht anders dan de periode in de jaren 90 toen PvdA, VVD en D66 regeerden in ons land. Vandaag de dag wordt de totale scheppingsorde omgekeerd: je bent niet meer man of vrouw, maar wordt beoordeeld op basis van wat je voelt." In de ’proeve van regeerakkoord’ zijn ook voorstellen van het zogeheten Regenboogakkoord overgenomen om de emancipatie van de lhbti-gemeenschap in het onderwijs te bevorderen. "De genderideologie is razendsnel aanvaard. Hierachter schuilt een plan van vorst der duisternis om het fundament van de samenleving kapot te maken."

De predikant vestigt zijn hoop niet op het CDA. De kans is groot dat de partij onderdeel zal zijn van het aanstaande kabinet. "Partijleider Wopke Hoekstra heeft het COC-akkoord ondertekend en ik vind hem niet de man die vanuit de grondprincipes van het CDA regeert. Daar is hij te zakelijk voor. Wel ben ik verblijd met de beweging in de CDA-achterban die zich verzet tegen de Voltooid Leven-wet." Egas stoort zich aan de "arrogantie" van D66-leider Sigrid Kaag in de manier waarop zij met de ChristenUnie omgaat. "Ze zet mensen weg met wie ze vier jaar nauw heeft samengewerkt. Als dit nieuw leiderschap is..."

"Met de Voltooid Leven-wet laat D66 zien dat wij als mensen beslissen over leven en dood. En daarin ziet iets van als God willen zijn: de oude zonde van het paradijs (Genesis 3, red.). Wij willen de ultieme vrijheid om over leven en dood te beschikken."

Beluister het fragment vanaf minuut 7:25

- Beluister het volledige gesprek in de CIP Podcast via iTunes.
- Beluister het volledige gesprek in de CIP Podcast via Stitcher.
- Beluister het volledige gesprek in de CIP Podcast via Spotify.


Cvandaag podcast
- Hoe de evangelische beweging het geloofsleven van traditionele christenen verrijkt
- Cvandaag podcast: Menno Hanse en Andries Knevel over de evangelische beweging
- Cvandaag podcast: dr. Wim Dekker niet enthousiast over veelbekeken eindtijd-interview
- Cvandaag podcast: dr. Wim Dekker begrijpt excuses InSalvation niet
- Christenen enthousiast over eindtijdinterview: "Peter van der Weerd verdient staande ovatie"
Meer over Cvandaag podcast »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

J
Vrezen? Het gebeurt gewoon. Alleen "Hij, die weerhoudt", is nog onder ons.