cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Asia Bibi
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

21 juli 2021 door Redactie

Het geloof van Asia Bibi groeide in haar dodencel: "God gaf mij elke dag een teken"

Toen Asia Bibi in de gevangenis zat ontving ze elke ochtend een bijzonder teken van God. Ze getuigt van de groei in geloof die ze doormaakte in de jaren dat ze in een dodencel doorbracht nadat ze veroordeeld werd voor blasfemie. "God maakt zich op bijzondere manieren kenbaar", aldus Bibi in gesprek met de Christian Post.

In haar tijd in de gevangenis huilde Bibi uit bij God. "Na een week aanhoudelijk huilen riep ik het uit tot de Heer vroeg in de morgen. Ik zag dat er een vogel vlak bij mijn cel kwam zitten. Het leek net alsof iemand iets tegen me wilde zeggen. Ik keek naar de vogel die mij aanstaarde en dacht: 'Wat is dit?' Toen bedacht ik me de woorden van mijn christelijke vader: 'God laat zich soms op een bijzondere manier zien'", aldus Bibi.

Bibi sprak tegen de vogel: "Vrede zij met u." De ontmoeting met de vogel was een lichtpuntje in een donkere en uitzichtloze situatie voor Bibi. "In de drie jaren die volgden bezocht dezelfde vogel mij elke dag om vier uur 's ochtends. Het hielp mij om positief te blijven." Bibi ziet de vogel als een teken van God. In welke gevangenis Bibi ook zat, hoe vaak ze ook werd verplaatst, de vogel bleef haar elke ochtend bezoeken. Bibi veranderde van een naar eigen zeggen 'doorsnee christen' naar een krachtige gelovige. "Het dagelijkse bezoek van de vogel heeft mijn geloof versterkt."

De Pakistaanse christen werd in 2009 ter dood veroordeeld voor godslastering. Asia Bibi zou met de islam gespot hebben in een gesprek met twee islamitische vrouwen. Pakistan kent strenge wetten tegen godslastering. Het overtreden van de wetten kan leiden tot lange gevangenisstraffen of in het geval van Asia Bibi een veroordeling tot de doodstraf. Bibi werd wereldwijd gesteund in haar strijd voor vrijheid en na acht jaar in de dodencel vrijgesproken. Ze verblijft nu met haar familie op een geheime locatie in Canada, omdat radicale moslims nog steeds haar dood eisen.

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen