cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
CIP Podcast
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

11 juni 2021 door Jeffrey Schipper

"Dominee M. Klaassen is geen koekenbakker" - CIP Podcast

"Vaak beginnen mensen te zuchten en te kreunen als ik over dominee M. Klaassen begin. Tegen hen zou ik wil zeggen: Klaassen is geen koekenbakker", zegt CIP-eindredacteur Jeffrey Schipper in de CIP Podcast.

In 2019 was de hervormde predikant uit Arnemuiden één van dé voormannen van de Nashvilleverklaring. In landelijke media legde hij namens de toen nog bestaande Nashvillewerkgroep (inmiddels opgegaan in Bijbels Beraad M/V, red.) verantwoording af. Klaassen kreeg het als criticus van de LHBT-lobby zwaar te verduren. De telefoon stond roodgloeiend in zijn pastorie, een preekbeurt in Gorinchem werd afgezegd vanwege een aanstaand protest en in dit CIP-interview vertelde de predikant vorige week dat hij door het landelijke bestuur van de Protestantse Kerk in Nederland (PKN) op het matje is geroepen.

"Klaassen is geen koekenbakker en komt in de videoserie met concrete voorbeelden waaruit blijkt dat de LHBT-beweging niet alleen een sociale beweging is die opkomt voor een bevolkingsgroep", zegt Schipper in de CIP Podcast. "Hij belicht een dwingende en intolerante kant die bij de NOS, RTL, de Volkskrant en NRC niet of nauwelijks aan bod komt. Op CIP.nl laten we niet alleen homoseksuelen aan het woord die gebrek aan acceptatie in christelijke kring omschrijven, maar ook mensen als dominee Klaassen om meerdere kanten te belichten. Voor wie denkt dat CIP.nl transfoob of homofoob is: onlangs plaatsten we een interview met een transvrouw en haar vader.

In juni en juli verschijnen nog vier video-afleveringen met ds. Klaassen waarin bijbelteksten over homoseksualiteit worden besproken en handreikingen voor een pastorale omgang voor christenen die homoseksualiteit als zonde afwijzen, maar de deur voor deze mensen niet willen dichtdoen", aldus Schipper.

Beluister het fragment vanaf minuut 36:15

- Beluister het volledige gesprek in de CIP Podcast via iTunes.
- Beluister het volledige gesprek in de CIP Podcast via Stitcher.
- Beluister het volledige gesprek in de CIP Podcast via Spotify.


Cvandaag podcast
- Cvandaag podcast: wat heeft de opkomst van evangelische megakerken te zeggen?
- Hoe de evangelische beweging het geloofsleven van traditionele christenen verrijkt
- Cvandaag podcast: Menno Hanse en Andries Knevel over de evangelische beweging
- Cvandaag podcast: dr. Wim Dekker niet enthousiast over veelbekeken eindtijd-interview
- Cvandaag podcast: dr. Wim Dekker begrijpt excuses InSalvation niet
Meer over Cvandaag podcast »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

K
Klaassen heeft volledig gelijk als het gaat over de intolerantie van de de vermeend toleranten. Maar: het komt niet uit de lucht vallen. Het is min of meer een koekje van eigen deeg. Vroeger mochten de niet-hetroseksuelen zich niet uiten, nu vinden sommigen dat Klaassen zich niet meer mag uiten.

Ondertussen gaat het christelijk geloof slechts in de marge over dit thema. De echte boodschap gaat nog altijd over vergeving en verlossing.

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify