cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
CIP Podcast
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

09 juni 2021 door Jeffrey Schipper

Florens van der Spek laat zien waar veel christenen in tekortschieten - CIP Podcast

"Je moet gewoon je mond een keer houden", zei presentator Beau vorige week tegen Jezus Leeft-lijsttrekker Florens van der Spek. Dit talkshow-fragment kwam aan bod in de rubriek 'ergernis van de week' in CIP Podcast. 

"Beau ergerde zich zichtbaar aan het feit dat Florens voortdurend over Jezus begon, maar dat wist hij voordat hij hem uitnodigde", maakt CIP-redacteur Patrick Simons duidelijk. "Mooi overigens dat Beau wel achteraf excuses aanbood en dat Florens geeen moment kwaad is geweest en alleen maar geluk en blijdschap leek uit te stralen. Ik zag reacties van niet-christenen op social media die echt jaloers werden op Florens: 'Wat neemt die gozer voor drugs? Ik wil dat ook. Ik wil ook zo gelukkig en blij zijn.' Nou, zijn drugs is Jezus dus en dat uitstralen van blijdschap en vreugde is precies waar we als christenen vaak tekort inschieten, denk ik. Ik in ieder geval wel."

"Daarom stoorde me het ook enorm dat juist vanuit christelijke hoek weer zoveel hatelijke opmerkingen zag. 'Door zo’n vaccinatie gek staan alle christenen weer voor joker', 'hij is niet representatief voor het christendom.' Nee, jij wel? Wat straal jij uit dan? Hoe wil jij dat alle christenen bekendstaan? Als mensen die zomaar een beetje meelopen met 'de wereld'? Lees de Bijbel nog eens, zou ik zeggen. Misschien moeten we dan concluderen dat hij meer van de Bijbelse boodschap heeft begrepen dan jij en ik."

Beluister het fragment vanaf minuut 1:40

- Beluister het volledige gesprek in de CIP Podcast via iTunes.
- Beluister het volledige gesprek in de CIP Podcast via Stitcher.
- Beluister het volledige gesprek in de CIP Podcast via Spotify.


Cvandaag podcast
- John Lapré cancelt bezoek aan Opwekking: begrijpelijk? Dr. Teun van der Leer antwoordt
- Gereformeerde Bond vermaant Israëlkritische PKN: terecht? Dr. Teun van der Leer antwoordt
- Hbo-theologen krijgt in PKN gelijkwaardige plek naast predikant: terecht?
- Cvandaag podcast: is het belangrijk dat Joden en christenen elkaar opzoeken?
- Cvandaag podcast: zijn christenen te stil over 'de klimaatramp'?
Meer over Cvandaag podcast »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Hij is de onbevangen en blijmoedige getuige van de liefde van God door Jezus Christus. Een voorbeeld dat navolging verdient!