cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Andries Knevel
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

21 januari 2021 door Jeffrey Schipper

Andries Knevel: "Geen samenzang in coronatijd is offer" - CIP Podcast

“Een koortje van twee mensen in de kerkdienst kan geen kwaad. Tegelijkertijd steun ik het dringende advies van de PKN om niet samen te zingen in deze tijd”, zegt Andries Knevel. In de CIP Podcast besprak de EO-presentator het dringende advies van de PKN om tot het einde van de lockdown niet te zingen in kerkdiensten.

Afgelopen zondag werd de preek van Andries Knevel in een protestantse gemeente in Zwijndrecht van tevoren opgenomen met één pianist, twee technici en de ouderling van dienst. “De kerkenraad conformeerde zich aan het dringende advies van de PKN. Toen ik in die grote kerk in Zwijndrecht was, dacht ik: ‘Een muziekgroep met twee of drie mensen had best gekund.’ Er bleef een kale dienst over. Mensen die meekeken zagen mij en een pianist. En dat was het dan.

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

N
Zonder zingen komt mijn blijdschap over het heil ,maar moeilijk bij de Heer. Omdat ik voor het scherm uit volle borst mee kan zingen blijf ik liever thuis, daar kan ik Hem wel de lof toezingen, die Hij verdient