cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Voordewind
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

12 november 2020 door Redactie

Joël Voordewind woedend over naamsverandering Tempelberg: "Ronduit schandalig"

Joël Voordewind ergert zich aan de houding van de Mensrechtenraad van de VN ten opzichte van Israël. Hij reageert op het feit dat er opnieuw resoluties tegen het land zijn aangenomen. Het Kamerlid namens de ChristenUnie vindt het absurd dat Nederland bij zes van de zeven aangenomen resoluties vóór heeft gestemd, zo schrijft hij op de website van zijn partij.

“Het is een grote ergernis van mij”, zo begint Voordewind zijn bericht. “In de Mensenrechtenraad van de VN worden keer op keer resoluties aangenomen, exclusief gericht op de veroordeling van Israël. De teller van dit jaar staat inmiddels op zeven. De democratische rechtstaat Israël voert daarmee volgens deze VN-raad de lijst van mensenrechtenschenders aan. Geen enkel land is zo vaak veroordeeld. Beruchte staten als Saoedi-Arabië en China zelfs nooit. Dat is absurd.”

Ook wil het Kamerlid iets kwijt over de rol van Nederland: “Extra absurd is dat Nederland bij zes van de zeven resoluties vóór heeft gestemd. En dit terwijl de Tweede Kamer zich al eerder over dit soort stemmingen heeft uitgesproken: Nederland moet juist actief stelling nemen tegen dergelijk eenzijdige resoluties. Samen met andere partijen lever ik dan ook geregeld kritiek op het kabinet. Het moet klaar zijn met dit soort stemgedrag.”

In een van resoluties gaat over het veranderen van de naam van de Tempelberg. Daarbij wordt de islamitische naam gebruikt. Voordewind: “Dat is moedwillig de Joodse geschiedenis en wortels van het land ontkennen. Dat is ronduit schandalig en ik vind het niet kunnen dat Nederland voor die resolutie heeft gestemd.”

Daarom gaat Voordewind deze week nog de Twee Kamer oproepen zich uit te spreken tegen de voorstem bij deze resolutie: “Het bashen van Israël, en het ontkennen van de diepe Joodse verbondenheid van de geschiedenis van de Tempelberg, moet nu echt stoppen.”

Lees ook: VN neemt resolutie aan: Tempelberg heet vanaf nu Haram al-Sharif.

Het is een grote ergernis van mij. In de Mensenrechtenraad van de VN worden keer op keer resoluties aangenomen,...

Geplaatst door Joël Voordewind op Woensdag 11 november 2020

Israel
- Vijf misverstanden van christenen over joden
- Jeannette woont in Jeruzalem: "Het was mijn vriend én Israël, of geen van beide"
- Deze 5 profetieën van Jezus over Israël zijn uitgekomen
- Ds. Willem Glashouwer: "Jeruzalem is nog steeds bezet gebied"
- Ds. Kees van Velzen ergert zich aan anti-Israëlpolitiek: "Geen plek op aarde waar Palestijnen het beter hebben dan in Israël"
Meer over Israel »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

j
Terechte ophef Joel. Het gaat maar door dat tegen Israël keren.