cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
CIP Podcast
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

26 augustus 2020 door Jeffrey Schipper

Waarom christenen struikelen over Zwarte Piet-actie Bol.com - CIP Podcast

Bol.com maakte vorige week bekend niet langer producten aan te bieden waar Zwarte Piet op staat. Ook in christelijk Nederland bleef dit opvallende bericht niet onopgemerkt, merkt redacteur Patrick Simons op in de CIP Podcast.

"Laat ik vooropstellen dat een bedrijf het volste recht heeft Zwarte Piet in de ban te doen. Ze bepalen zelf hun koers en assortiment", vertelt Simons. "Maar de argumentatie is hypocriet. Ze willen dat iedereen zich welkom voelt. Maar er zijn tal van antisemitische boeken, anti-christelijke boeken, anti-islam boeken en zelfs anti-LHBT boeken. Blijkbaar is het minder belangrijk dat zij zich allemaal thuisvoelen"

In de CIP Podcast komt ook dit interview met de hersteld hervormde dominee J. R. van Vugt ter sprake. "Hij ondertekende deze petitie naar aanleiding van het stripboek ‘Jezus Christus was een meisje’. Van Vugt ontving naar aanleiding van zijn protest een antwoord van Bol.com. De predikant zei: 'De reden dat ze het boek niet uit het assortiment wilden halen, was dat het niet volgens de wet verboden was. Daarnaast stelden ze dat het niet aan hen was om te bepalen wat goed en fout is en om te selecteren binnen het assortiment.' Blijkbaar is in de kwestie Zwarte Piet de wet niet de leidraad en bepaalt Bol.com nu wel wat goed en fout is."

Ik vind tegelijkertijd dat wij als christenen moeten beseffen dat we in een vrije samenleving leven, waarin je met tegengestelde meningen geconfronteerd wordt en mensen die jouw geloof en God belachelijk maken. Dat kun je ontlopen als je wilt. Maar niet iedereen moet zich aan ons geloof en onze normen aanpassen. Zo werkt het niet. Je ontwikkelt daar als het goed is een schild voor óf je ontloopt het. Ik zal dan ook geen petitie tekenen. Ik maak me druk om de hypocrisie en de willekeur van Bol.com en niet om het feit dat er anti-christelijke boeken te koop zijn", aldus Simons.

- Beluister het volledige gesprek in de CIP Podcast via iTunes.
- Beluister het volledige gesprek in de CIP Podcast via Stitcher.
- Beluister het volledige gesprek in de CIP Podcast via Spotify.


Cvandaag podcast
- Cvandaag podcast: wat heeft de opkomst van evangelische megakerken te zeggen?
- Hoe de evangelische beweging het geloofsleven van traditionele christenen verrijkt
- Cvandaag podcast: Menno Hanse en Andries Knevel over de evangelische beweging
- Cvandaag podcast: dr. Wim Dekker niet enthousiast over veelbekeken eindtijd-interview
- Cvandaag podcast: dr. Wim Dekker begrijpt excuses InSalvation niet
Meer over Cvandaag podcast »

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify