cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
CIP Podcast
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

23 juli 2020 door Jeffrey Schipper

Waarom christenen zich opwinden over een voorstel van D66 - CIP Podcast

"Er is al een wet waarmee het mogelijk is om bij ondraaglijk en uitzichtloos lijden euthanasie te plegen. Maar dat is niet genoeg voor mevrouw Dijkstra van D66", merkt redacteur Patrick Simons op in de CIP Podcast naar aanleiding van dit nieuwsbericht.

"Er zijn talloze aanwijzingen waaruit blijkt dat deze wet geen hout snijdt. Eerder dit jaar werd een onderzoek van Els van Wijngaarden gepubliceerd waaruit blijkt dat het om een hele kleine groep gaat die daadwerkelijk dood wil. 10.000 mensen gaven aan zo’n doodswens te hebben, van wie een gedeelte ook nog eens zei dat dit van dag tot dag kan verschillen. Let wel, dit is 0,18% van de groep waar het omgaat.

In dat onderzoek komt bovendien heel helder naar voren dat doodswens vaak verward wordt met ontevredenheid over het huidige leven. Daar hebben wij overigens verantwoordelijkheid in, juist als christenen. Eenzaamheid en het gevoel dat ze niet meer meetellen is voor ouderen een verschrikking. Begin gewoon met je eigen opa’s oma’s tantes buurvrouwen, maar loop nu ook eens langs bij de buurvrouw van je oma in het tehuis. Of vraag of ze er bij komen zitten. Daarnaast is meer dan 80 procent van alle artsen en verschillende vakorganisaties tegen dit voorstel.

Maar D66-Kamerlid Dijkstra trekt zich daar helemaal niets van aan en dient, juist in deze tijd waarin ouderen het zo zwaar hebben door corona", aldus Simons.

- Beluister het volledige gesprek in de CIP Podcast via iTunes.
- Beluister het volledige gesprek in de CIP Podcast via Stitcher.
- Beluister het volledige gesprek in de CIP Podcast via Spotify.


Cvandaag podcast
- Begeven met FVD-flirtende SGP’ers zich op glad ijs? Ds. Messemaker antwoordt
- HHK bezint zich op nieuwe Bijbelvertaling: goed idee? Ds. Messemaker antwoordt
- Ds. Messemaker juicht kanselruil PKN en HHK toe: “Ik ben positief verrast”
- Vindt er een geestelijke opwekking plaats in Iran? Richard Groenenboom antwoordt
- Vandaag speelt Nederland eerste WK-wedstrijd: wel of niet boycotten?
Meer over Cvandaag podcast »

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen