cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
CIP Podcast
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

03 juli 2020 door Jeffrey Schipper

Christelijke zender op zwart: vreemde move van Israël? - CIP Podcast

De christelijke tv-zender Shelanu is in Israël op zwart gezet. Het is in Israël verboden om iemand onder de achttien jaar te bekeren zonder de toestemming van hun ouders. Op basis van dit argument, mag de evangelische zender geen missionaire activiteiten ondernemen. Het werk van de tv-zender wordt beschouwd als ‘evangelisatie onder Joden’. Dit nieuws kwam ter sprake in de CIP Podcast.

Redacteur Jeffrey Schipper vindt het opvallend dat het besluit ook steun uit christelijke hoek krijgt. Laurie Cardoza-Moore, oprichter van de pro-Israël organisatie Proclaiming Justice to the Nations, heeft premier Netanyahu gevraagd de zender uit de lucht te halen. De zender zou aan ‘de verkeerde kant van de geschiedenis staan,’ door Joden te confronteren met het Evangelie. Volgens Cardoza is de christelijke geschiedenis vol van voorvallen waarbij Joden christelijke doctrines kregen opgelegd.

Schipper: "Volgens mij hangt dit samen met de te eenzijdige Israëlliefde van veel christenen. Mooi dat velen de joodse wortels van hun geloof hebben ontdekt, maar die zoektocht kan zover doorslaan dat je uiteindelijk bij een tweewegenleer uitkomt: iedereen heeft het Evangelie nodig, behalve de Joden (omdat God een uniek plan met ze heeft). Dat heeft ook te maken met de antisemitische geschiedenis van het christendom. Terecht dat christenen daarom nu voorzichtig zijn in het benaderen van Joden, maar sommigen slaan door naar de andere kant."

"Veel mensen hoor ik zeggen dat Israël de enige democratie in het Midden-Oosten is. Juist in een democratische rechtsstaat zou een verbod op een tv-zender vanwege een ander geluid niet aan de orde moeten zijn."

Beluister het volledige fragment vanaf minuut 36:35


Cvandaag podcast
- Hoe de evangelische beweging het geloofsleven van traditionele christenen verrijkt
- Cvandaag podcast: Menno Hanse en Andries Knevel over de evangelische beweging
- Cvandaag podcast: dr. Wim Dekker niet enthousiast over veelbekeken eindtijd-interview
- Cvandaag podcast: dr. Wim Dekker begrijpt excuses InSalvation niet
- Christenen enthousiast over eindtijdinterview: "Peter van der Weerd verdient staande ovatie"
Meer over Cvandaag podcast »

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen