cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
CIP Podcast
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

02 juli 2020 door Jeffrey Schipper

Waarom een vrouwelijke dominee huilde van vreugde - CIP Podcast

Deze week werd er vanuit de Gereformeerde Kerken vrijgemaakt groot nieuws gebracht. Zo groot zelfs dat Almatine Leene vanuit haar woonplaats in Zuid-Afrika door de NOS werd gebeld, merkt redacteur Patrick Simons op in de CIP Podcast naar aanleiding van dit nieuwsbericht.

Simons: "Leene is een bekende theologe. Zo was ze eerder in de race om een jaar lang Theoloog des Vaderlands te zijn. Ze is overigens ook vorige week moeder geworden. Een heel bijzondere week voor haar. Vanaf deze plaats wil ik haar dan ook van harte feliciteren, want ik ga naar aanleiding van dit bericht mooi geen discussie starten in de CIP Podcast over de vrouw in het ambt. Zelf heeft ze daar wel al regelmatig iets over gezegd en geschreven."

Drie jaar geleden besloot de synode van de GKv dat voortaan ook vrouwen predikant mogen worden. Toen Leene dat hoorde, huilde ze van vreugde. Want van jongs af aan wilde ze niets liever dan kerkgangers inspireren met haar preken. Dat zij uiteindelijk als eerste vrouw is uitgekozen, vindt ze heel bijzonder. "Dit is erkenning van mijn roeping. Want dat is hoe ik het ervaar: God heeft mij hiervoor geroepen."

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen