cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
CIP Podcast
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

18 mei 2020 door Jeffrey Schipper

Hoe verschillend christenen denken over dopen in coronatijd - CIP Podcast

Is het beter om doopdiensten uit te stellen tot na coronatijd? Of is de doop zo belangrijk dat we er niet mee kunnen wachten? In christelijk Nederland wordt verschillend over dopen in coronatijd gedacht. Redacteuren Patrick Simons en Jeffrey Schipper bespraken dit in de CIP Podcast.

Beluister het fragment over dopen in coronatijd vanaf minuut 16.

Onlangs plaatste CIP.nl een interview met Marten Visser, directeur van zendingsorganisatie GobalRize. Hij is van mening dat doopdiensten altijd moeten plaatsvinden, ook in coronatijd. "Hij werd zelfs een beetje rebels toen ik hem vroeg hij je 1,5 meter afstand kunt houden bij een doopdienst" licht Simons toe. "Over die vraag maakt hij zich niet druk. Natuurlijk vindt hij dat christenen de overheid gehoorzaam moeten zijn, maar die regel past hij niet toe op doopdiensten. Wat Gods Woord opdraagt vindt Visser belangrijker."

Die mening wordt gedeeld door pinkstervoorganger Gerke Oostra. Onlangs doopte hij twee mensen in de charismatische gemeente Gemeente Gods in Hoogezand. Schipper: "Wat mij opviel aan de beweegredenen van Oostra is zijn verwijzing naar de geestelijke strijd rondom doopdiensten. Rondom een doopbeslissing zou de duivel dopelingen op allerlei manieren willen tegenhouden om gedoopt te worden. Door de doop wordt een statement gemaakt en een overwinning in geloof behaald."

In de podcast kwam ook ds. P. den Ouden aan bod. De hersteld hervormde predikant ziet een digitale doopdienst niet zo zitten. “Een doopdienst is geen onderonsje. Kinderen die gedoopt worden zijn onderdeel van de gemeente. Daarom vind ik dat zoveel mogelijk gemeenteleden erbij aanwezig zouden moeten zijn als de situatie dat toelaat. Laten we hopen dat we binnen een half jaar weer ‘normale’ kerkdiensten kunnen houden.”

Beluister het fragment over doopdiensten vanaf minuut 16:


Cvandaag podcast
- Hoe de evangelische beweging het geloofsleven van traditionele christenen verrijkt
- Cvandaag podcast: Menno Hanse en Andries Knevel over de evangelische beweging
- Cvandaag podcast: dr. Wim Dekker niet enthousiast over veelbekeken eindtijd-interview
- Cvandaag podcast: dr. Wim Dekker begrijpt excuses InSalvation niet
- Christenen enthousiast over eindtijdinterview: "Peter van der Weerd verdient staande ovatie"
Meer over Cvandaag podcast »

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen