cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
kidnapping
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

20 maart 2020 door Nienke Alblas

Christelijke tiener (17) werd ontvoerd en uitgehuwelijkt door radicale moslims

Sadiya Amos werd op 5 januari gekidnapt door islamitische rebellen van Boko Haram in Hausa, Nigeria. Ze werd gedwongen zich te bekeren tot de islam en uitgehuwelijkt. Afgelopen dinsdag, na 72 dagen gevangenschap, keerde zij terug naar haar familie. Christian Post doet verslag over de kidnapping en vrijlating van het zeventienjarige meisje. 

De ontvoering vond twee weken voor een belangrijke rechtszaak plaats. Het gerechtshof vervalste het geboortedocument van Sadiya, waardoor ze niet meer minderjarig was. Hausa Christian Foundation (HCF) komt op voor de rechten van christenen in Hausa, Nigeria. Zij verdedigden Sadiya in een rechtszaak op 14 januari. Sadiya was hier zelf niet bij door de ontvoering. De rechter luisterde niet naar de argumenten van HCF. De shariarechter sprak een oordeel uit dat volgens HCF van tevoren al was vastgesteld.

"Door financiële tekortkomingen konden we niet veel meer voor Sadiya doen", zegt het raport van HCF, "Het enige wat er nog overblijft is te bidden dat God deuren zal openen en Sadiya snel vrijgelaten wordt. Gods kracht is sterker dan wat dan ook, Hij zal zijn glorie laten zegevieren."

Honderden meisjes ontvoerd en uitgehuwelijkt
Sadiya vertelde na haar vrijlating aan HCF dat ze in één ruimte gevangen had gezeten. Hier werd ze gedwongen om zich te bekeren tot de islam en uitgehuwelijkt aan een van de ontvoerders. HCF vertelt dat het meestal een tot twee weken duurt tot het meisje moet trouwen met een van de kidnappers. "Ze wordt dan seksueel misbruikt voordat het huwelijk wordt gesloten, zodat ze zwanger raakt en haar ouders haar verstoten." De kamer waar Sadiya opgesloten zat, werd dag en nacht bewaakt. Toen een van de bewakers in slaap viel met de deur open kon Sadiya ontsnappen. Ze rende voor haar leven en keerde terug naar haar ouders.

In Nigeria worden honderden meisjes gekidnapt door de islamitische extremisten van Boko Haram. Christelijke meisjes moeten zich bekeren tot de islam en wordenuitgehuwelijkt. Nigeria staat op nummer 12 van de Ranglijst Christenvervolging van Open Doors.


Christenvervolging
- In deze 7 landen die deelnemen aan het WK voetbal worden christenen vervolgd
- 150 Nederlandse kerken kleuren bloedrood: SGP en CU willen meer aandacht voor christenvervolging
- Christelijke studente (25) gelyncht en in brand gestoken door moslims: "Ze smeekte om genade en riep om hulp"
- Gideon kreeg zevenhonderd stokslagen: "Ik kreeg alleen medicijnen als ik mijn geloof zou ontkennen"
- Criminele bende ontvoert zestig kerkgangers in Nigeria
Meer over Christenvervolging »

Lees het volledige artikel

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen