cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
corona
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

04 maart 2020 door Patrick Simons

Ook in Frankrijk besmettingen coronavirus tijdens kerkelijke bijeenkomst

Na Zuid-Korea zijn ook in Frankrijk mensen besmet geraakt met het coronavirus omdat ze een kerk bezochten. In de stad Mullhouse, in het oosten van Frankrijk, zijn in ieder geval zeven kerkgangers besmet geraakt met het virus doordat ze bij een evangelische bijeenkomst aanwezig waren. Dat meldden diverse Franse media gisteren.

Van de zeven besmette mensen komen er vijf uit dezelfde familie. Ze zijn besmet geraakt toen ze een grote conferentie bijwoonden die plaatsvond van 17 tot 24 februari. Het evenement, dat als titel ‘week van het vasten’ droeg, werd door Porte Ouverte Chrétienne georganiseerd. Dit is de grootste evangelische kerk van het land. In totaal waren er meer dan 2000 mensen aanwezig uit heel Frankrijk.

Onder de besmette mensen is een huisarts uit de nabije omgeving. Hij is ook nog eens de zoon van de predikant van de megakerk. Geluk bij een ongeluk is dat hij na de besmetting nog geen dienst heeft gehad als huisarts. Op dit moment is men aan het onderzoeken of er nog meer besmettingen hebben plaatsgevonden tijdens de bijeenkomst in de megakerk. De autoriteiten roepen mensen die er geweest zijn en de bekende symptomen ervaren dan ook op om contact op te nemen met een arts en zich te laten testen.

Eerder werd bekend dat een kerkelijke gemeenschap in Zuid-Korea de grootste verspreider is geweest van het coronavirus in dat land. Een vrouw besmette tijdens één dienst meer dan twintig andere mensen waarna het virus snel om zich heen greep.

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen