cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Jaap Dieleman
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

17 mei 2018 door Jeffrey Schipper

Jaap Dieleman bespreekt in de CIP Podcast z'n fascinatie voor de eindtijd

De eindtijd is een belangrijk Bijbels onderwerp. CIP.nl praat erover met evangelist, spreker en schrijver Jaap Dieleman.

- Beluister het gesprek in de CIP Podcast via iTunes.
- Beluister het gesprek in de CIP Podcast via Stitcher.

Mensen waarschuwen voor het komende oordeel is Dielemans missie geworden. “Er bestaat een kans om een ramp te ontlopen als we de waarschuwing ter harte nemen.” Het hele doel van waarschuwen is als volgt: aanschouwen wat er gaat komen, mensen daar vooraf op wijzen, zodat ze daar conclusies uit kunnen trekken om zich te bekeren.

Met de waarschuwing biedt God de mensheid een escape aan. “Je waarschuwt voor dreigend gevaar. Als ik kijk naar de geopolitieke ontwikkelingen, naar het Midden-Oosten en de profetieën die daarover geschreven zijn, dan zie ik donkere wolken samenpakken. Ik zie een dreigende Derde Wereldoorlog en dat is geen geintje, het is geen opgeblazen gedoe. Wat nu in het Midden-Oosten gebeurt, pakt zich samen en zal escaleren."

Als het escaleert wil je natuurlijk wel die escape, die God biedt, hebben aangepakt. Dieleman maakt zich geen zorgen. “Ik heb die geweldige escape.”

- Beluister het gesprek in de CIP Podcast via iTunes.
- Beluister het gesprek in de CIP Podcast via Stitcher.


Cvandaag podcast
- Hoe de evangelische beweging het geloofsleven van traditionele christenen verrijkt
- Cvandaag podcast: Menno Hanse en Andries Knevel over de evangelische beweging
- Cvandaag podcast: dr. Wim Dekker niet enthousiast over veelbekeken eindtijd-interview
- Cvandaag podcast: dr. Wim Dekker begrijpt excuses InSalvation niet
- Christenen enthousiast over eindtijdinterview: "Peter van der Weerd verdient staande ovatie"
Meer over Cvandaag podcast »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

H
Deze man leert het niet. De leer van de opname voor de grote verdrukking is een valse leer die voorkomt dat christenen zich juist voorbereiden op die grote verdrukking. Zie de gelijkenis van de vijf dwaze- de de vijf wijze maagden in Matheus. De gemeente zal inderdaad worden opgenomen, tezamen met de Joden, maar dat zal zijn op de dag van de wederkomst. Daarna zal het hele gezelschap weer terugkeren naar de aarde. Want wij zijn geen hemelingen maar aardlingen. Geschapen uit het stof der aarde met als taak de aarde te beheersen en te beheren.