cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

01 november 2012 door Jeffrey Schipper

Gebedsweek: aandacht voor Dalits

In de aanloop naar de Week van Gebed in januari zullen de Evangelische Alliantie (EA) en de Raad van Kerken aandacht besteden aan de situatie van de Dalits in India. Dat hebben beide koepels vandaag afgesproken met de Landelijke India Werkgroep tijdens de presentatie van het materiaal voor de gebedsweek.

Het thema (en de basis voor de teksten) is dit jaar aangedragen door christenen uit India. Ongeveer tachtig procent van de Indiase christenen is Dalit, dat letterlijk 'gebrokene' betekent. Om meer te ontdekken over hun achtergrond vond de presentatie plaats op het kantoor van de Landelijke India Werkgroep. Deze werkgroep maakt zich al jaren sterk voor de handhaving van de mensenrechten in India, speciaal waar het gaat om de rechten van de onderste kaste in de samenleving, de Dalits.

Ter ondersteuning van plaatselijke gemeenten, parochies, kerken en raden van kerken die mee willen doen met de Week van Gebed hebben de EA en de Raad van Kerken onder meer gebedsfolders, liturgieën, een DVD (handleiding), werkbladen, posters en bidkaartjes ontwikkeld. Het materiaal geeft invulling aan de Week van Gebed rond het thema 'Wandelen met God' (Micha 6:8).

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen