Christelijk zomerkamp uit Colorado dreigt deuren te moeten sluiten vanwege nieuwe genderwet

Het christelijke zomerkamp Camp IdRaHaJe uit Colorado stapt naar de rechter. De nieuwe genderwet van de overheid zou het kamp kunnen dwingen te sluiten als het blijft vasthouden aan de overtuiging dat jongens en meisjes gescheiden mogen worden op basis van geslacht. Dat schrijft CBN News.
Camp IdRaHaJe – een afkorting van I’d Rather Have Jesus – bestaat al sinds 1948 en ontvangt elke zomer duizenden kinderen. Sinds 1995 heeft het een officiële licentie in Colorado.
Het kamp wil jongens en meisjes blijven scheiden op basis van biologisch geslacht, zoals het altijd heeft gedaan. Maar volgens de nieuwe genderwet van de Colorado Department of Early Childhood moeten kampen kinderen toelaten tot toiletten en slaapruimtes op basis van hun genderidentiteit (genderidentiteit is het gender waartoe iemand zichzelf rekent, los van het biologische geslacht, red.).
'Het christelijke zomerkamp IdRaHaJe wil vasthouden aan het geloof en kinderen blijven indelen op geslacht en dus niet op genderidentiteit', staat er in de verklaring van de christelijke organisatie Alliance Defending Freedom (ADF), die de rechtszaak namens het kamp heeft aangespannen.
Volgens ADF wordt het kamp gedwongen 'te kiezen tussen het vasthouden aan zijn geloof of het verliezen van zijn licentie.'
Juridisch adviseur Andrea Dill van ADF is duidelijk: “De overheid heeft niet het recht een christelijk kamp te bedreigen of te straffen omdat het vasthoudt aan zijn klassieke overtuigingen ten aanzien van seksualiteit." Ze vervolgt: “Het zomerkamp IdRaHaJe bestaat om kinderen het evangelie te brengen. Maar de overheid van Colorado stelt haar gevaarlijke agenda boven het welzijn van kinderen.”
Het kamp probeerde een religieuze uitzondering te krijgen, maar dat verzoek werd afgewezen.
“We vragen de rechter om het zomerkamp toe te staan te blijven doen wat het al 75 jaar doet: een christelijk kamp zijn, waar álle kinderen welkom zijn, zonder angst om gestraft te worden vanwege hun geloof”, aldus Dill.
De overheid wil weinig kwijt over de zaak. Lisa Roy, directeur van de betrokken overheidsdienst, zegt dat er geen commentaar gegeven wordt op lopende rechtszaken. Wel voegt ze toe: “De afdeling blijft samenwerken met religieuze organisaties binnen de grenzen van de wet.”
Praatmee