Gebedsoproep christelijke waakhond: "Veel christenen zijn zich niet bewust van de zware vervolging wereldwijd"
Een toonaangevende christelijke waakhond, Global Christian Relief (GCR), roept christenen op om te bidden voor hun vervolgde geloofsgenoten wereldwijd en vraagt om meer betrokkenheid en steun. Veel christenen in het Westen zijn zich volgens de organisatie niet bewust van de zware vervolging waarmee gelovigen elders te maken hebben.
āDe vervolging en onderdrukking van christenen is de afgelopen vijftien jaar toegenomen", aldus David Curry, voorzitter en CEO van GCR. āWe moeten hier wakker voor worden en in actie komen.ā GCR zet zich in om vervolgde christenen praktisch en geestelijk te ondersteunen en het Evangelie te verspreiden. De organisatie werkt in vijf regioās wereldwijd, waaronder Centraal- en Oost-AziĆ«, Latijns-Amerika en Zuidoost-AziĆ«. Hun doel is om christenen eraan te herinneren hun vervolgde broeders en zusters niet te vergeten.
Op de Internationale Dag van Gebed voor de Vervolgde Kerk, afgelopen zondag, organiseerde GCR een livestream om bewustwording te creĆ«ren. Er werden verhalen gedeeld van mensen die te maken hebben gehad met vervolging, waaronder een overlevende van Boko Haram in Nigeria en een pleitbezorger voor de ondergrondse kerk in Noord-Korea. Ook een vrouw uit Nepal, die werd gediscrimineerd nadat zij het hindoeĆÆsme had verlaten, deelde haar getuigenis.
Hoewel het lot van christenen in Nigeria, een van de ādodelijksteā plaatsen voor gelovigen, relatief bekend is, onderstreepte Curry dat er ook minder bekende vormen van vervolging bestaan, zoals in Nepal. āNepal staat niet op de radar van veel mensen, maar ook daar worden christenen vervolgd. Ze ondervinden druk om gewoon de Bijbel te kunnen lezen, naar de kerk te gaan en hun geloof in vrede te beleven", zei Curry.
Hoewel Nepal geen hindoeĆÆstische staat meer is, worden christenen er nog steeds onderdrukt door anti-bekeringswetten en de sluiting van kerken. Veel christenen in Nepal kunnen niet lezen en zijn afhankelijk van mondelinge communicatie. GCR helpt door audiobijbels in lokale talen te verspreiden; vorige maand werden er zoān 40.000 uitgedeeld.
Curry roept christenen in het Westen op om vooral te bidden. āDit is een geestelijke strijd", benadrukte hij. āWe moeten met gebed beginnen. Het gaat om leven of dood. Het is meer dan politiek; daarom beginnen we met gebed en dan volgt de belangenbehartiging.ā
āAls mensen zien dat hun stem een verschil kan maken, kunnen we dit bespreken met onze vertegenwoordigers, onze kerken laten bidden en zelfs invloed uitoefenen op Westerse regeringen om op te komen voor vervolgde christenen", aldus Curry.
GCR hoopt dat christenen in het Westen het belang van solidariteit inzien en hun geloofsgenoten wereldwijd blijven ondersteunen ā vooral met gebed.
Praatmee