Pastor wijst tijdens aanbiddingsdienst in Seoul op ‘moreel verval' in Amerikaanse samenleving
Tijdens een massale aanbiddingsdienst in de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoul sprak de Amerikaanse pastor Brian Chappell zijn bezorgdheid uit over het morele verval dat volgens hem Amerika steeds meer beïnvloedt. Voor een publiek van meer dan een miljoen christenen die fysiek aanwezig waren, riep Chappell op om vast te houden aan het traditionele huwelijk en gezin. Dat meldt The Christian Post.
“We verenigen onze harten met die van jullie, wetende dat het bloed van onze Redder ons tot één familie van God maakt", begon Chappell. Als prominente leider binnen de Presbyterian Church in America sprak hij zijn dankbaarheid uit voor de gebeden van Zuid-Koreaanse gelovigen, en gaf hij aan dat deze steun essentieel is in een tijd waarin “immoraliteit” volgens hem diep geworteld raakt in de Amerikaanse samenleving.
Chappell beschreef hoe de secularisatie in de Verenigde Staten geleid heeft tot “verlies van onze jeugd, minachting voor het Bijbelse huwelijk, verzwakking van gezinsstructuren en polarisatie langs politieke lijnen.” Hij riep de Zuid-Koreaanse kerk op om vast te houden aan traditionele waarden op het gebied van huwelijk, gezin en geloof om een dergelijk verval te voorkomen. “We hebben de verwoestende gevolgen gezien van het loslaten van Bijbelse waarden", waarschuwde hij.
Chappell sprak zijn hoop uit op een wereldwijde geestelijke vernieuwing en verwees naar 1 Petrus 5:6: “Als wij ons onderwerpen aan de machtige hand van God, dan zal Hij ons verheffen.” Hij benadrukte dat herleving alleen mogelijk is door nederigheid en trouw aan God. “Wij eisen deze zegen niet op, maar prijzen God omdat Hij Jezus zond om ons te bevrijden van schuld en macht van de zonde.”
De pastor bad voor een “nieuwe toewijding” aan Bijbelse principes in Korea, en hoopte dat dit voorbeeld de Amerikaanse kerk zou inspireren. “Moge de wereld Gods ware liefde kennen door de gebeden die jullie vandaag opdragen", bad hij. “We bidden dat de Heilige Geest vandaag een vlam van trouw zal ontsteken in jullie natie.”
Chappell herinnerde de Zuid-Koreaanse kerk aan de kracht van gebed door te verwijzen naar de gebedsbeweging van oktober 1989 in Leipzig, Duitsland, waar duizenden christenen bijeenkwamen om te bidden tegen het communistische regime. Ondanks de intimidatie van de overheid, ontketenden deze gebedsbijeenkomsten een beweging die bijdroeg aan de val van de Berlijnse Muur. Chappell citeerde een voormalig communistisch ambtenaar die later bekende: “We waren voorbereid op geweren en bommen, maar niet op gezangen en gebeden.”
Chappell moedigde de Zuid-Koreaanse christenen aan om vast te houden aan hun gebedsleven, zoals de christenen in Leipzig deden. “Wees niet bang,” sprak hij hen toe. “Bid, wetende dat gebed de kracht van de kerk is.” Hij benadrukte dat het “de vlam van Koreaanse trouw” kan zijn die een wereldwijde geloofsbeweging ontsteekt.
Met zijn slotoproep daagde Chappell de aanwezigen uit om moreel verval te bestrijden door gebed en standvastig geloof. “Bid in de naam van Jezus Christus, en Zijn Koninkrijk zal komen en Zijn wil zal geschieden", sprak hij, en liet daarmee de hoop doorschemeren dat het geloof van degenen in Seoul zou leiden tot een wereldwijde herleving van christelijke waarden.
Praatmee