cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Ds. A. A. F. van de Weg/Sara-Maria Smit/Ds. C.P. de Boer/
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

26 mei 2023 door Silvan Bruinstroop

Krijgt de Heilige Geest te weinig aandacht binnen de reformatorische gezindte?

Tijdens Pinksteren vieren christenen dat de Heilige Geest werd uitgestort nadat de Heere Jezus ten hemel opvoer. Binnen charismatische kringen is er veel aandacht voor de werking van de Heilige Geest. Soms wordt gezegd dat dit binnen de gereformeerde gezindte vrij summier is. Maar is dat wel zo? We bespraken het met ds. C. P. de Boer (CGK), studente Sara-Maria Smit en ds. A. A. F. van de Weg (HHK). Ook delen zij wat de Heilige Geest voor hen persoonlijk betekent.

“Reformatorische en charismatische christenen zijn beiden erg gefocust op het werk van de Heilige Geest. Dit delen we met elkaar”, antwoordt ds. De Boer. “Echter de verwachtingen lopen onderling sterk uiteen. Charismatische christenen stellen dat wedergeboorte alleen niet genoeg is. Op de wedergeboorte moet het vervuld worden met de Heilige Geest volgen. Zolang een christen niet met de Geest is vervuld, leeft hij nog onder de maat.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

K
Ik ben niet somber over deze tijd. Integendeel de Heere werkt, ook vandaag! In mijn eigen leven heb ik steeds meer oog gekregen voor het soevereine werk van de Heilige Geest. Gods Geest werkt vrijmachtig en laat zich bijvoorbeeld niet weerhouden door de schaduwkanten van het kerkelijke leven of door het uiteenvallen van mijn eigen kerkverband (CGK).

Deze uitspraak (en het vervolg) vind ik toch wel heel indrukwekkend. Het is iets wat ik heel erg mis in kerkelijk Nederland. Het is "niet mijn wil, maar U wil geschiede".