cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Matthijs Vlaardingerbroek
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

17 mei 2023 door Matthijs Vlaardingerbroek

Hoeveel godsbrillen heb jij als christen al versleten?

“Hoeveel godsbrillen heb jij in je leven als christen al versleten?” Dit is misschien niet een vraag die we elkaar regelmatig stellen tijdens het koffiedrinken na de kerkdienst. Toch is het een feit dat wij, net als een slang die jaarlijks meerdere keren vervelt en de heremietkreeft die regelmatig van huisje wisselt, in ons leven als gelovigen meerdere keren van godsbril wisselen.

Met een godsbril bedoel ik de manier waarop wij als gelovigen naar God kijken. Behalve Mozes, Jesaja en Johannes in Openbaring heeft niemand in de Bijbel God ooit van aangezicht tot aangezicht gezien. Elia zag op de berg Horeb alleen maar Gods achterkant. Paulus schrijft in 1 Korintiërs 13 dat ‘wij nu nog door een spiegel zien, in raadselen. Doch straks van aangezicht tot aangezicht. Nu ken ik onvolkomen, maar dan zal ik ten volle kennen, zoals ik zelf gekend ben.’ Prachtige woorden uit de NBG, de Bijbelvertaling van mijn jeugd.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Matthijs Vlaardingerbroek
- Het gevaar van de heldencultus binnen de evangelische en charismatische wereld
- Matthijs over een valkuil waar iedere christen intrapt
- Manipulatie in de christelijke wereld: hoe ver gaan we om geld binnen te halen?
- Wij hebben de homoseksuele christen tot zondebok in kerkelijk Nederland gemaakt
- Gezocht: danspartner voor God
Meer over Matthijs Vlaardingerbroek »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Mijn godsbril verslijt nooit. Ik heb de beste Opticien ooit. Ik ga steeds beter zien. Zijn Naam heet: Heilige Geest. Hij doet mij het Goede zien. In Zijn licht zie ik het Licht. Straks gaat mijn godsbrilletje af. Dan mag ik zien wat nog geen oog gezien heeft en wat geen oor gehoord heeft. Daar zie ik naar uit. U ook?