cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Mathijs van der Tang
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

10 mei 2023 door Patrick Simons

SGP'er reageert op deelname aan nationalisme-docu: "Over het algemeen geen spijt"

Een documentaire over nationalisten zorgde de afgelopen week voor de nodige ophef omdat ook SGP'er Mathijs van der Tang in de documentaire voorkwam. Hij stelde in de documentaire onder meer dat de islam geweerd moet worden en dat er niet één migrant binnengelaten zou moeten worden in Nederland. Zijn uitspraken leidden tot de nodige kritiek bij partijgenoten en zelfs tot een oproep om Van der Tang te schorsen. Tegenover Cvandaag spreekt hij zich voor het eerst zelf uit over zijn deelname aan het programma en beantwoordt hij een aantal vragen. 

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Het woord “vluchteling” is inmiddels verworden tot een vergaarbak van alles en iedereen die om wat voor reden dan ook naar het Westen komt. Dat maakt het moeilijk om een houding en standpunt in te nemen omdat je er wilt zijn voor de echte vluchteling (die vlucht voor geweld, verdrukking, etc.) maar een halt wil toeroepen aan mensen met verkeerde bedoelingen.