cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Alie Hoek
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

03 mei 2023 door Alie Hoek

Christenen en seks: is de Bijbel een seksuologisch handboek?

Onlangs schreef Tineke van der Veer-Mikker een artikel over seksualiteit. Ze zegt dat als het over eten en drinken gaat, christenen zich niet alleen op de Bijbel baseren maar ook op andere kennis. En vraagt vervolgens: ‘Waarom dan niet als het gaat om een andere basisbehoefte: seks?’ Graag wil ik reageren op haar stellingname.

In de eerste plaats zou ik willen zeggen dat de Bijbel en de wetenschap in principe geen tegengestelde zaken zijn. De God van de Bijbel heeft de hemel en de aarde gemaakt en als je alleen al ziet hoe in een enkele cel een streng DNA in elkaar zit en hoe die informatie tot uiting komt in hoe we zijn, dan hebben de wetenschappers van deze tijd hun handen er vol aan om de wijsheid van God op het spoor te komen. Zo geldt dat ook voor de seksualiteit. God heeft het zo gemaakt dat twee mensen zich tot elkaar aangetrokken voelen, dat er seksuele en erotische gevoelens zijn en dat deze een relatie en gemeenschap tot gevolg kunnen hebben.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

"Als er staat in Mattheus 5:28 dat wie een ander begeert, reeds overspel heeft gedaan ..."

Het zou niet best zijn als je niet iemand anders zou mogen begeren, dan waren wij er niet geweest!

Het gaat hier dan ook niet om het kijken naar een vrouw in het algemeen, maar om de begeerte en het zoeken van (oog)contact van de gehuwde man bij een vreemde vrouw of van de ongehuwde man bij een gehuwde vrouw.

In de context bedoelt deze tekst dat we geestelijk overspel plegen als we alleen al onze gedachten in deze verkeerde richting laten gaan.