cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Prof. dr. Jan Hoek
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

27 maart 2023 door Prof. dr. Jan Hoek

Wat kunnen reformatorischen leren van de evangelische kerken?

Wat kunnen refo’s (of breder: gereformeerden) leren van evo’s (evangelische en charismatische)? Ik denk dat die vraag aan mij is voorgelegd vanuit een verlangen bij Cvandaag om bruggen te bouwen. Het is mooi en waardevol dat Cvandaag zich hiervoor wil inzetten. Dat gebeurt dan niet door hete hangijzers uit de weg te gaan, maar door breed te informeren over de verschillende standpunten en invalspoorten die christenen kiezen. En daarbij te peilen naar de onderliggende en dragende spiritualiteit. Om zo elkaar beter te leren kennen en vooral ook karikaturen te vermijden en bestrijden.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Een evenwichtig en behartenswaardig artikel . Het gaat inderdaad over zowel strijd (twijfel) maar ook over geloofszekerheid (overwinning), over toewijding, over zowel gaven als vrucht, over meer ruimte voor het wonderbaarlijke werk van de Heilige Geest, missionaire gedrevenheid, het winnen van zielen. We hebben elkaar nodig en kunnen (zelfs: moeten) van elkaar leren.