cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Sara-Maria
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

24 maart 2023 door Sara-Maria Smit

Leef ik wel echt Deo Volente?

‘Zo de Heere wil en wij leven’, ‘Deo Volente’ of gewoonweg ‘D.V.’ Alle drie uitspraken gebaseerd op Jakobus 4 vers 15. We spreken of schrijven ze vaak uit bij onze afspraken en plannen. Of niet natuurlijk (misschien een refo dingetje); dat zou jammer zijn, want ik denk dat het herhalen van deze standaard uitdrukkingen ons wel helpt de realiteit ervan te herinneren… Er zijn natuurlijk ook altijd wat mensen die het wel uitspreken, maar het niet menen en daardoor het gebruik van de termen besmeuren. Maar… Volgens mij zijn er heel veel christenen die wel ‘zo de Heere wil’ zeggen en denken en het daarbij ook echt menen, maar toch niet (altijd) beseffen wat het geloven van deze uitspraak inhoudt. Dat denk ik, omdat ikzelf vaak zo’n iemand ben…

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Sara-Maria Smit
- Volgens Sara-Maria is een kerkhoed niet bedoeld om te pronken: "Het gaat om de eenvoud"
- Waarom ik 'dol ben' op de scheppingsorde
- Laten we minder zingen over de goede, ouwe Sint en meer over de Messias die écht komt
- Waarom ik mensen blijf aanspreken met 'u'
- Mag ik als vrouw hier wel onderwijzen?
Meer over Sara-Maria Smit »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

S
Dhr. Anne van der Beijl schreef inderdaad op zijn, met alle respect, recht voor zijn raap manier dat je een passieve en uiterlijke vorm van DV hebt en een actieve en innerlijke vorm van DV. En dat ging volgens hem veel verder dan een vrijwilligerstaak in de kerk.