cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Eline Lindeboom
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

21 februari 2023 door Eline Lindeboom

Leer te wandelen met open ogen: de natuur nodigt uit tot jubelen

De zon is aan het ontwaken en ik ben vandaag in het bos voor een vroege wandeling. Twee onbezorgde mussen hebben samen een boom gevonden. Vrolijk hippen ze van tak tot tak en ik laat me even meevoeren in hun spel. Verderop hoor ik een andere vogel roepen. Een briesje laat zich gaan tussen de naaldbomen. Het leven beweegt mee in het dagelijks vertrouwde ritme.

De mussen hebben mij weer alleen gelaten en ik vervolg mijn weg. Het zachte zand van het bospad is voelbaar onder mijn stevige wandelschoenen. Sporen van wild laten zien dat de bosbewoners mij deze morgen zijn voorgegaan op deze route. Zonnestralen verbinden de hemel met de aarde. Mijn voeten gaan als vanzelf lopen op het ritme van de kalme tevredenheid van het bos. Het is een tempo waarin ik de omgeving in mij op kan nemen, waarin ik kan ontvangen en leren echt te zien.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

J
In 2023 ben ik weer begonnen om dagdelen in het bos biddend door te brengen. Zijn schepping is zo mooi en inspirerend, Hij spreekt erdoor heen en dan ben ik zo blij dat ik door de Heere Jezus God zo dichtbij kan ontmoeten.

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify