cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Bram de Blouw
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

16 maart 2023 door Bram de Blouw

Soms moet je om in de voetstappen van Jezus te lopen bij anderen vandaan lopen

Scheiden of blijven? Verwacht alsjeblieft niet in dit hoofdstuk pasklare antwoorden op jouw vragen te zullen krijgen. Ik zal je niet adviseren om een scheiding aan te vragen, maar ook niet om het niet te doen. Wel wil ik graag met je oplopen in je zoektocht en ook de keiharde stelling ‘echtscheiding is verboden’ nuanceren. Ik sta nog steeds achter de tekst uit Maleachi 2:16, namelijk dat God de echtscheiding (het verlaten) haat. Maar ik geloof dat Hij meer de gevolgen van de scheiding haat dan sec het ontbinden van het huwelijk door de rechtbank.

Toen onze dochter op de middelbare school zat in een dorp vlak bij de plaats waar we woonden, fietste ze daar dagelijks heen. Het was een christelijke school en een echte dorpsschool. De kinderen stonden niet echt open voor buitenstaanders en het feit dat onze dochter op jonge leeftijd al radicaal voor het geloof had gekozen maakte het niet gemakkelijk voor haar. Ze werd gepest en de kinderen scholden haar uit voor ‘Maria’. Onze dochter had het er moeilijk mee en vroeg zich af hoe ze zich tegen dit pestgedrag moest opstellen. Ze ging met steeds minder plezier naar school en zon op mogelijkheden om van zich af te bijten.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Bram de Blouw
- Bram barstte door een brief van een kerk in huilen uit: "Hoe kan dat nou?"
- Bram spreekt christenen die achter de voordeur zijn 'gescheiden': "Het is toch om te huilen?"
- God gaf Marianne toestemming om haar huwelijk te beëindigen: zijn wij bereid dit te accepteren?
- ‘Bijbelgetrouwen’ zien echtscheiding als het moment waarop een huwelijk wordt beëindigd
- De zonde van echtscheiding heeft vaak in een veel eerder stadium plaatsgevonden
Meer over Bram de Blouw »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

C
"Liet Jezus zich dwingen in zo’n toxische relatie te blijven? Het antwoord is nee."

Daar houd ik niet van, die stellige uitspraken over wat Jezus wel of niet zou doen. Hij zat als smetteloos Lam voortdurend tussen de ellende.

Mattheüs 17:17 "Jezus antwoordde en zei: O ongelovig en ontaard geslacht, hoelang zal Ik nog bij u zijn, hoelang zal Ik u nog verdragen?"