cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Jan-Willem Grievink
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

27 januari 2023 door Jan-Willem Grievink

God doet wonderlijke dingen in India: Adri kreeg een lesje geloofsvertrouwen

Je hoeft niet bijzonder te zijn om door God toch op een bijzondere manier gebruikt te worden. Je hoeft alleen maar beschikbaar te zijn voor Hem. Vorige week heb ik jullie Adri voorgesteld. Een heel gewone man, wonend op de Veluwe, die vele bovennatuurlijke dingen met God meemaakte. In deze aflevering gaat het over het begin van Adri’s werkzaamheden in India.

Een beetje uit medeleven en christelijk plichtsgevoel had Adri de taak van een ouder gemeentelid overgenomen om af en toe eens te corresponderen met een arme Pastor in de binnenlanden van India. Na verloop van tijd daagde die arme Pastor Adri uit om een keer te komen om zijn evangelisatiewerk daar te komen bekijken. Adri had daar niet veel zin in, maar om van het ‘gezeur’ af te zijn besloot hij om er een keer heen te gaan. Een week voor zijn geplande vertrek verweet hij zichzelf dat hij erin was getrapt en vroeg zich af wat hij er überhaupt zou kunnen betekenen. Tijdens een preek van een gastspreker in zijn eigen kerk zat hij te mijmeren over deze vragen. Opeens hoorde hij de gastspreker, zomaar midden in zijn preek, deze zin uitspreken die als een bom bij Adri insloeg: “Of denk je soms dat God je naar India of China stuurt als je er nog niet klaar voor bent?” Toen wist hij dat het wel eens Gods plan zou kunnen zijn om naar India te gaan.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Jan-Willem Grievink
- Te vroege seks is gevaarlijk voor je (latere) huwelijk
- Jan-Willem Grievink over Openbaring: “Stop met al dat vrij-geestelijke-geïnterpreteer”
- Hoe weet je dat je een goed huwelijk hebt? 10 basisprincipes voor een duurzaam huwelijk
- Voorkom ongevraagde bemoeienis: hoeveel invloed hebben (schoon)ouders in je huwelijk?
- Verliefdheid: een slechte basis voor een huwelijk
Meer over Jan-Willem Grievink »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

J
Bemoedigend getuigenis Jan-Willem,

God bevestigt Zijn Woord daar waar nodig ook met wonderen en tekenen : Jezus Christus is gisteren en heden dezelfde en tot in eeuwigheid en handelt op verschillende manieren.

Gisteren is een herinnering, vandaag een geschenk van onze Vader en morgen is in God’s hand. God bevestigd zijn Woord op Zijn wijze bij het brengen van de blijde boodschap. Geweldig te lezen hoe God werkt ook in India

God’s zegen in jullie bediening .