cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Corjan Matsinger
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

02 januari 2023 door Patrick Goede

Corjan maakte een lijst bijbelse popliedjes: "Veel artiesten zijn christelijker dan je denkt"

"Veel artiesten zijn misschien wel christelijker dan je denkt. Laat ik het zo zeggen: als ik later in de hemel kom, zal ik waarschijnlijk verschillende keren denken: ‘Oh, jij ook hier?’” Corjan Matsinger kun je gerust de christelijke ‘Leo Blokhuis’ noemen, want hij heeft het voor elkaar gekregen om bij bijna elke bijbeltekst een ‘seculier’ popliedje te vinden. Deze nummers heeft hij gebundeld in een lijst met de titel ‘Heilige herrie 777+’

Corjan, die uiterlijk gezien ook iets weg lijkt te hebben van radio-dj Giel Beelen, begon al op jonge leeftijd van popmuziek te houden, wat uiteindelijk resulteerde in een boek. “In 2020 heb ik het boek ‘Heilige Herrie’ uitgegeven. Daarin ben ik ingegaan op de geschiedenis van popmuziek en het geloof. Ik ben daar altijd al mee bezig geweest. Mijn ouders draaiden vroeger bij ons thuis platen van Johnny Cash. Ik ben heel christelijk opgevoed maar die kwamen er doorheen. Net als de countrymuziek van Hank Williams. Als kind vond ik die platen van Cash al cooler dan de andere platen die ik te horen kreeg.”

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen
Bekijk hier de complete lijst met bijbelse popliedjes!

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

E
En zo... wordt er steeds meer afgedwaald van DE WAARHEID.HEERE, Leer ons, Uw weg en Uw Waarheid op alle gebied.