cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Carmen Stoetzer-Melissant
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

06 december 2022 door Jeffrey Schipper

Carmen Stoetzer-Melissant ontdekte een revolutionaire theologie: "Jezus doorbreekt sociale kerkregels"

“Ik denk dat we zouden schrikken als we zien wie Jezus vandaag de dag zou meenemen naar de kerk. Hij zette de boel op stelten. Hij zou onze sociale regels doorbreken, ook in de kerk.” Soms lijkt er in de christelijke wereld geen plek voor ‘losers’: gescheiden mensen, samenwonende stellen en zelfs christenen met een andere doopvisie. Als predikant ontdekte Carmen Stoetzer-Melissant een nieuwe theologie, genaamd ‘losertheologie’. Door die ontdekking werd ze bevrijd van zichzelf en een eenzijdig godsbeeld. Naar aanleiding van haar boek ‘Lostertheologie’ sprak Cvandaag met de theoloog over Jezus’ liefde voor ‘losers’.

De predikant maakt onderscheid tussen losers en zondaars. “Niet alle mensen die gezien worden als loser hebben een goddeloze levensstijl. Denk aan een liefdevolle zwerver en bankdirecteur met een keiharde bestuurscultuur. In de ogen van de maatschappij is die zwerver de loser en de directeur succesvol. Als we eerlijk zijn moeten we constateren dat sommige mensen bij hun geboorte al met 3-0 achter staan. Ook als het om geloof gaat hoeft een oprecht geloof er aan de buitenkant niet per se indrukwekkend uit te zien.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

T
Ik denk dat ze op heel veel punten gelijk heeft!