cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Peter Broeders
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

22 november 2022 door Silvan Bruinstroop

Kerk in Nood spoort kerken aan om lichten op rood te zetten: "Rood is de kleur van de martelaren"

Christenvervolging is en blijft een wereldwijd probleem. Dat is de belangrijkste bevinding uit het onderzoeksrapport ‘Vervolgd en Vergeten?' dat afgelopen week door Kerk in Nood naar buiten werd gebracht. Directeur van diezelfde stichting, Peter Broeders, is van mening dat er te weinig aandacht aan christenvervolging gegeven wordt. Daarom houdt de katholieke hulporganisatie komende woensdag ‘Red Wednesday’ waarbij wereldwijd honderden kathedralen, kerken, kloosters, monumenten en openbare gebouwen in het rood verlicht worden. Cvandaag ging met Broeders in gesprek.

Voordat Broeders op de belangrijkste bevindingen van het rapport ingaat, vertelt hij eerst kort over de opzet van het onderzoek dat Kerk in Nood afgelopen week presenteerde. “Stichting Kerk in Nood Nederland maakt onderdeel uit van een internationale organisatie: Aid to the Church in Need. Wij brengen internationaal periodiek twee rapporten uit. Het eerste rapport, wat in 2021 is uitgekomen, focust zich op hoe het wereldwijd gesteld is met de vrijheid van godsdienst. Dit tweede rapport zoomt in op de wereldwijde christenvervolging.”

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen
Neem een kijkje op de site van Kerk in Nood

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

H
Qatar steeg maar liefst 11 plaatsten op de Ranglijst Christenvervolging van Open Doors en staat nu op plaats 18. Het geweld tegen christenen is sterk toegenomen enz. enz.

De wereld spreekt wel schande van de slavendienst en duizenden slachtoffers die nodig waren voor de opbouw van het WK theater. Maar niemand hoor je daarover. Terwijl dat blijvend is en steeds erger wordt..!