cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Ds. C.P. de Boer
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

30 september 2022 door Jeffrey Schipper

CGK-predikant legt uit waarom ‘vrouw in ambt’ geen achterhoedediscussie is

Moeten kerken binnen de Christelijke Gereformeerde Kerken (CGK) elkaar vrijlaten om wel of geen vrouwelijke ambtsdragers te bevestigen? Volgens dr. C. P. de Boer gaat hier een belangrijke vraag aan vooraf, namelijk de vraag of de kwestie ‘vrouw in ambt’ een op zichzelf staande discussie is. Heeft een ruimdenkende visie op dit punt ook gevolgen voor de discussie over schepping en evolutie, homoseksualiteit en de verzoeningsleer? De christelijke gereformeerde predikant uit Sliedrecht ging hier onlangs op in tijdens een lezing voor het Christelijk Gereformeerd Beraad (CGB).

De Boer roept voorafgaand aan zijn lezing op om “geduld te hebben met gemeenten die andere besluiten hebben genomen dan de generale synode heeft gedaan”. “In die gemeenten zijn ook mensen in gewetensnood. Kijkt u alstublieft door de predikant en ouderlingen heen en heb de hele gemeente op het oog. En daaronder zijn ook vele gezinnen die niet weten wat er aan de hand is, vanuit onkunde en naïviteit. Broeders, let op zielen van kinderen, jongeren en ouderen. En laat u in uw emotie niet meenemen door stemmingmakerij op een classisvergadering. Heb de kerken op het oog!” Ook neemt de CGK-predikant het misverstand weg dat “deze lezing niet als doel heeft om de generale synode te corrigeren of de taakgroep voor de voet te lopen”.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

CGK-crisis
- Behoudende CGK-dominees vrezen 'geitenpaadjes om ingrijpende maatregelen te voorkomen'
- Classis Zwolle geeft noodsignaal af: hoe nu verder in CGK? Prof. dr. Selderhuis antwoordt
- Behoudende CGK-predikanten willen vuist op tafel: 'Verdere stap naar faillissement CGK is gezet'
- Moeten synodebesluiten in CGK wel of niet worden opgeschort?
- Twee CGK-gemeenten vermanend toegesproken vanwege vrouwelijke ambtsdragers
Meer over CGK-crisis »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

C
"Het afwijzen van on-Bijbelse opvattingen wordt direct vereenzelvigd met de persoon die on-Bijbelse meningen aanhangt. Met het afwijzen van zijn mening wordt hij direct afgewezen, zo ervaren we dat dan."

Inderdaad. We moeten tegenwoordig van alles goedvinden, of "je hebt niet lief".

Maar God wil/mag/moet ik óók liefhebben, en Hij heeft Zijn Woord niet voor spek en bonen gegeven.