cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Foto: Jannes Boonstra
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

09 september 2022 door Christian Verwoerd

Wat wij kunnen leren van het krachtige getuigenis van de eerste christenen

Veel mensen maken zich zorgen over de vele crisissen die er zijn momenteel. Het zijn tijden waarin we chaos en ellende zien toenemen en waarin de maatschappij op allerlei terreinen verhardt. Maar te midden van al deze stormen dreigt er nog een gevaar dat moet worden benoemd en bestreden, en dat is de verflauwing van het christendom. Er is een grote aanval op ons denken gaande, waardoor de Gemeente het licht en het smaakmakende zout verliest. En als wij, als licht zijnde, al donker beginnen te worden, hoe donker wordt dan de duisternis zélf niet!

Op onze vakantie in Frankrijk heb ik veel gelezen over de christenen in de eerste paar eeuwen na de uitstorting van de Heilige Geest. Ik wilde daar voor mij zelf meer over weten, hoe het na het boek Handelingen precies verder is gegaan en hoe kerkelijke tradities zijn gevormd etc. Maar eenmaal aan het lezen geslagen waren het vooral de indrukwekkende getuigenissen van gewone gelovigen, ook jonge mensen, die mij raakten.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Christian Verwoerd
- Deze ene vraag zal opwekking geven
- De onzichtbare hand van God: een vernietigingsplan werd op het nippertje voorkomen
- Durven wij op te treden tegen verval en onreinheid in Gods huis?
- Corona vraagt om leiders zoals koning David
- In Nederland woedt een oorlog tegen het gezin
Meer over Christian Verwoerd »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

En dan vooral niet te vergeten al die talloze 'ketters' die door hun mede-'christenen' vervolgd, gemarteld en geliquideerd zijn!

De schrijver zegt: "Pas na een aantal eeuwen, toen er allerlei dwalingen de Kerk binnenkwamen, verloor de Gemeente van Jezus haar kracht en braken er donkere tijden aan voor de Kerk."

Die dwalingen bestaan nog steeds in de kerk, b.v.: leer van de erfzonde, de kinderdoop, de drie-eenheid, het niet vervuld zijn met Gods geest (en dus Gods liefde en geestesgaven niet ontwikkelen), de visie op een aards Israël, enz.