cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Cancelcultuur
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

19 september 2022 door Ingezonden artikel

Cancelcultuur in reformatorische gezindte: wie afwijkend gedrag vertoont valt erbuiten

Jaren geleden had ik een collega die opgegroeid was bij de Jehova’s getuigen. Toen ze ouder werd, besloot ze eruit te stappen. Ze paste niet meer in het systeem. Ze was de rotte appel van de groep. Toen ze vragen ging stellen, liet de gemeenschap duidelijk weten dat zij degene was die het bij het verkeerde eind had. Uiteindelijk leidde dat tot haar vertrek. Dat was niet zomaar wat. Ze wist dat ze daarmee alle contacten zou verliezen met vrienden, bekenden en zelfs haar eigen familie. Jehova’s getuigen reageren op die manier op uittreders om daarmee zichzelf te beschermen. Het belang van de groep boven het individu. Zo ook zij. Ik vond het heftig. Maar ik vond haar ook heel dapper dat ze het lef had anders te zijn. Het kostte haar werkelijk bijna alles.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

A
Dit heeft heel veel verdriet veroorzaakt. Waar liefde woont, daar geeft God Zijn zegen, daar woont Hij. God is, Hem zij de glorie, niet te beperken tot binnen onze grenzen. Zijn liefde stijgt ver uit boven kerkmuren en culturen. “U ruilt HET geloof in, voor een ander geloof”, werd mij ooit meegedeeld. Gelukkig denkt en handelt God anders. Bid om de grenzeloze werking van de Geest.