cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Ron van der Spoel
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

15 juli 2022 door Jeffrey Schipper

Ron van der Spoel daagt christenen uit: “God wil je aan het wankelen brengen”

“Alles waarop ik leunde moest ik loslaten: mijn mooie kerkelijke gemeente en mijn predikantschap. Ik moest leren loslaten en dat vond ik doodeng.” Ron van der Spoel verhuisde in 2018 naar Limburg. Daar ging heel wat aan vooraf, zo liet hij onlangs weten tijdens een samenkomst van de Vrije Evangelisatie Zwolle (VEZ). Van der Spoel heeft een boodschap voor iedere christen: “God wil je aan het wankelen brengen. Wat heb je in je hand?”

“Wij stellen heel vaak vragen aan elkaar, maar God stelt in de Bijbel ook heel vaak vragen aan ons. Als ik in een treincoupé, schoolplein of bij jou thuis vraag: wat heb je in je hand? Dan is dit het antwoord”, vertelt Van der Spoel, terwijl hij zijn smartphone in de lucht houdt. "Overal waar we zijn, zie je mensen met hun telefoon in de hand. En als ze het niet vasthouden, dan zit die telefoon in hun kontzak en voelen ze steeds of ze hem nog hebben. En wat als je hem kwijtraakt? Sommigen van ons zijn dan zo ongeveer hun halve leven kwijt."

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Preekverslagen
- Ds. Zondag vraagt zich af of God in tijden van nood te vertrouwen is: "Gods kinderen vallen van de ene verbazing in de andere"
- Henk Binnendijk wijst op één van de allergrootste denkfouten die christenen maken: "Ik sprak eenzijdig over de hemel"
- Dr. R. van Kooten: "Jezus stierf niet voor de uitverkorenen"
- Prof. dr. A. de Reuver geeft een voorproefje van de hemel: "We zullen Hem gelijk zijn die eerst ons gelijk wilde zijn"
- Volgens Willem Glashouwer is het 2 voor 12 op de wereldklok: "Koninkrijk van Jezus staat voor de deur"
Meer over Preekverslagen »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Heel erg waar en herkenbaar! God heeft recht op ons HELE hart en wil graag zien dat Hij nummer één voor ons is.

Hij weet ook precies waar Zijn kind het meest aan hecht. Bij Abraham was dat Izak, bij Ron zijn mooie werk als predikant, bij mij mijn man en kinderen.

Tegelijk is er de belofte: "Wat je opgeeft voor Mij (zegt Jezus), word je 100 x vergoed."Een kind van God bidt daarom tegen zichzelf in: "HERE, help mij om alles los te laten, want ik hou bovenal van U." En dan blijkt daarna ook inderdaad dat God het 100x vergoedt!