cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
CGK Zwolle
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

16 mei 2022 door Jeffrey Schipper

CGK Zwolle bevestigt vier nieuwe vrouwelijke ambtsdragers ondanks synode-uitspraak

In de christelijke gereformeerde kerk (CGK) in Zwolle zijn zondag 15 mei tien nieuwe ambtsdragers bevestigd, onder wie vier vrouwen. In sommige delen van de CGK leidt dit tot gefronste wenkbrauwen, omdat tijdens de vorige week afgesloten generale synode van de CGK is besloten dat er "in de CGK geen plaats is voor vrouwelijke ambtsdragers".

De ambtsdragers werden verspreid over meerdere kerkdiensten bevestigd in de drie verschillende kerkgebouwen waarover de CGK Zwolle beschikt: de Verrijzeniskerk, de Zuidhof en de Noorderkerk. Dominee Arie van der Veer (bekend als EO-presentator) besteedde in de Zuidhof kort aandacht aan de gevoeligheid rondom deze kwestie: "We beleven de diensten in een tumultueuze tijd, wat geldt voor de hele kerk. Laten we proberen om te laten zien dat we niets anders verlangen dan ons houden aan het Woord van God. Daarom steek ik mijn Bijbel als symbool uit naar de ambtsdragers als ze straks 'ja' zeggen."

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

CGK-crisis vrouw in het ambt
- CGK-predikant legt uit waarom ‘vrouw in ambt’ geen achterhoedediscussie is
- Taakgroep gaat gesprek over vrouwelijke ambtsdragers in CGK stimuleren
- Vrouwendiscussie CGK is in het fundamentalisme-frame geramd
- PvdA haalt uit naar CGK: 'Taliban in de polder'; opnieuw vrouwelijke ambtsdragers bevestigd
- Gesteggel in de CGK over vrouwelijke ambtsdragers: hoe nu verder?
Meer over CGK-crisis vrouw in het ambt »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

M
Ik wordt erg moe van deze discussies. Als er net zoveel energie en geld werd gestoken in evangelisatie zouden de kerken vol stromen.... Maar helaas... Dit soort zaken voeren de boventoon, evangelisatie en mensen vertellen wie Jezus is en wat die voor ons heeft gedaan.....voert de ondertoon. M.i. zou het andersom moeten zijn... Maar helaas... De ene na de andere interne discussie waar geen mens door bekeerd wordt. In tegendeel. En dat kan m.i. niet de bedoeling zijn, in tegendeel.