cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Conny Luchtenburg-van Cappellen
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

22 december 2021 door Conny Luchtenburg-van Cappellen

In onze reformatorische kerken lijden mensen onder bekeringsschema's

Sinds een jaar of vier heb ik rond Hervormingsdag iets van mijn beleefde zoektocht binnen mijn reformatorische kerkwereld gedeeld. De genadige God van Luther en de dagelijkse troost die hij ontdekte, leek soms binnen de kerkmuren zo moeilijk te vinden. Laat staan dat de wereld eromheen deze Bijbelse boodschap van genade en redding zou kunnen horen of zien.

Nu is het bijna Kerst. Als kerk hebben we een mooie, positieve, hoopgevende en levensreddende boodschap voor de wereld om ons heen. Jezus Christus die naar deze aarde is gekomen om ons aardse mensen de zaligheid aan te bieden. Ik vind het daarom zo jammer dat het veelal gaat over randzaken, waarbij het onderlinge meningsverschil de uiteindelijke boodschap ontkracht.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Conny Luchtenburg-van Cappellen
- Open brief aan alle reformatorische kerken (deel 1)
- Mijn vader stierf met lege handen
- Open brief aan alle reformatorische kerken (deel 2)
- Conny Luchtenburg wijst op gevolgen "misleidende prediking": "Kerkgangers zuchten onder bekeringssysteem"
- Open brief aan alle reformatorische kerken in verwarrende coronatijd
Meer over Conny Luchtenburg-van Cappellen »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

K
Ik krijg meer en meer de indruk dat de Heilige Geest hard bezig is de kerkmuren in dit land te slopen. De secularisatie in ons land gaat plaats maken voor iets nieuws. Wat dat gaat zijn, weet ik niet. Maar ik zie de Heilige Geest werken. Ik zie dat in het boek van Hillie Nooitgedacht, ik zie het in de interviews met Joop Gankema en Henriette Beijnum en ik lees het hierboven bij Conny. Ik ontdek meer en meer hoe de Heilige Geest persoonlijk tot je kan spreken. Iets wat ik in mijn reformatorische jeugd nooit heb geleerd.