cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Ruben en Eveline - Zwanger &SZO
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Levensverhaal

17 augustus 2021 door Nienke Alblas

Eveline raakte vervroegd in de overgang: "God was mijn doel, niet de baby"

Eveline en Ruben Kok uit Etten-Leur hoorden dat zij geen kinderen konden krijgen en waren uitbehandeld. Eveline bleek vervroegd in de overgang. Het nieuws sloeg in als een bom bij het jonge echtpaar. "Ik dacht op dat moment: 'Ik ben te bang om geloof en hoop te hebben voor een wonderbaby", aldus Eveline van de bemoedigende website Zwanger &SZO, een platform voor (christelijke) stellen die kampen met onvruchtbaarheid. Hoe bleven de ouders toch geloven in een wonder van God?

Eveline en Ruben waren nog maar een paar jaar getrouwd toen ze hoorden dat ze geen kinderen konden krijgen. Met een aantal klachten ging Eveline naar de huisarts. Na verschillende onderzoeken zonder uitkomst, ontdekten de artsel dat Eveline 'prematuur ovarieel falen' had. "Hierdoor was kinderen krijgen medisch gezien onmogelijk. Dit overviel mij heel erg. Ik ging het weekend in met het nieuws dat ik geen kinderen kon krijgen en er geen behandelopties waren", aldus Eveline. Huilend belde ze haar man Ruben. "Voor we het konden proberen hoorden we al dat kinderen krijgen onmogelijk was. Op dat moment hadden we nog geen actieve kinderwens, maar het was een enorme klap", aldus Ruben. "Ze belde me in paniek op en zei ze in tranen: 'Ik ben in de overgang.' Toen ben ik meteen naar huis gegaan. Het was heel onwerkelijk."

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

A
Voor God is niets onmogelijk , blijkt weer!