cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Robert Plomp
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

19 mei 2021 door Robert Plomp

Een populaire christelijke hobby: ruzie maken over wie het meest gelijk had

Ergens, midden in een groot dorp, stond een miniscuul klein zandbakje in een hoekje half tegen een meertje. In de zandbak zat een jongetje van 7 naast een jongetje van 5. Er was amper plaats voor beiden. Het grote kind probeerde een tuintje te maken en drukte het kleintje tegen de rand. Het kleutertje duwde en porde om meer ruimte te krijgen, het huilde en schreeuwde, maar hij was niet sterk genoeg. Af en toe gaf het ventje van 7 een harde klap terug, en volgde er een oneerlijke worsteling.

In het dorp werd schande gesproken van het gebeuren in het zandbakje. Pubers, jong-volwassenen, mensen van middelbare leeftijd, zelfs de oudsten van het dorp hadden een mening. Om de zandbak stonden een paar opgeschoten jongens klaar om de 7-jarigen goed te pakken als hij uit de zandbak zou komen. Op afstand stonden veel volwassenen de 7-jarige juist aan te moedigen. Er waren felle discussies over wiens schuld het was dat die 2 jongens elkaar niet konden luchten of zien. "De 7-jarige moet de wijste zijn!" vonden velen, "hij gebruikt absurd veel geweld tegen zo'n klein knulletje!" Andere vonden dat het kleintje telkens begon, de grootste mocht zichzelf best verdedigen. Hij is tenminste bezig nog wat te maken van de zandbak!

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Robert Plomp
- Gereformeerde Bond raakt los van eigen missie en verzwakt belijden van de kerk
- Hoe Paulus met 'de grot van Plato' alle christelijke discussies in een ander licht plaatst
- Ieder mens representeert God
- Waarom ik wil dat er dingen veranderen in de kerk
- 19 vragen aan tegenstanders van vrouwelijke ambtsdragers
Meer over Robert Plomp »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

J
En dan hebben we ook nog zo´n plompverloren kinderverhaal met moraliserende (??) strekking!In 1959 nam de Arabische Liga resolutie 1457 aan:

´De Arabische landen zullen GEEN staatsburgerschap verlenen aan aanvragers van Palestijnse afkomst, om hun inburgering te VOORKOMEN in de gastlanden.`

Dit geldt nog STEEDS!

In 1967 nam de Arabische Liga het volgende aan:

No peace

No recognition

No negotiations with Israel!

Ook dit is nog steeds de Arabische basis houding